Suspès el castell de focs de la festa major per risc d'incendi

L’Institut d’Estudis Andorrans diu que el perill a la capital és “extrem”

Suspès el castell de focs de la festa major per risc d'incendi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El castell de focs que estava previst que acomiadés la festa major d’Andorra la Vella el proper dilluns a les onze de la nit ha estat suspès per l’elevat risc d’incendi. Així ho va informar ahir el comú, que ha decidit suprimir l’esdeveniment per tal d’evitar accidents. De fet, la capital és la parròquia amb el perill d’incendi més gran, segons el Sistema d’Avaluació de Risc d’Incendi Forestal (SARIF), que determina un nivell de risc entre “molt alt” i “extrem”, mentre que a altres parròquies el perill és més moderat.

La festa major d’Andorra la Vella començarà demà a les set de la tarda amb el pregó inaugural des del balcó de la Casa Comuna, en el qual participaran la cònsol major, Conxita Marsol, i els escudellaires de la parròquia, pregoners aquest any. Després, l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella estrenarà La Dansa del Pregó, un ball que es representarà cada any a partir d’ara el primer dia de festa major. El comú també destaca que l’Aquaparc d’estiu, situat a l’Estadi Comunal, acollirà la Festa de l’aigua, que se celebrarà demà d’onze del matí a set i mitja de la tarda, i la festa de l’escuma, que tindrà lloc a les sis i mitja de la tarda. Es canvia així la localització d’aquestes celebracions, que acostumen a fer-se al parc central. La corporació ha informat que l’Aquaparc d’estiu serà gratuït durant tot el dia de demà per la inauguració de la festa major.

D’altra banda, amb l’objectiu d’omplir de banderes les finestres i els balcons de la parròquia, el comú en regalarà una per llar a totes les persones que en vulguin. Es podran recollir a la casa comuna i al centre cultural la Llacuna fins divendres a les 15 hores.

tracking