El comú aprova millores salarials dels treballadors

La mesura de millora professional dels funcionaris, que és transitòria fins que Govern desplegui el nou GAdA, afectarà més d'un centenar de persones

El comú aprova millores salarials dels treballadorsComú d'Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Andorra la Vella ha acordat aplicar, per unanimitat, un sistema de millora professional pels funcionaris en compensació de l'aturadal’any 2010 de la Gestió del’Acompliment (GAdA). Aquesta mesura, que s'aplicarà a partir de l'octubre i que és transitòria fins que Govern desplegui el reglament de la llei de funció pública, afectarà a 114 empleats del comú,una seixantena dels quals mai ha estat valorat. Un cop superat l’any establert com a període de prova, el treballador de l'administració passarà a percebre del 80% al 85% de la banda salarial del grup que li pertoca i, un cop nomenat treballador públicindefinit, s’efectuaran unes revisions automàtiques de les bandes salarials, fent el salt al 90% al cap de 4 anys del servei en actiu i al 95% després de 5 anys.

La modificació de l’ordinació de la funció pública, d’altra banda, actualitzaalguns llocs de treball que no s'havien revisat des del 2002, dels quals s'ha trobat que 25 haurien de canviar de classificació. Des d'avui mateix se'ls aplicarà un augment de sou, el qual tindrà un cost de 14.825€ des d'ara fins al desembre i de 32.500€ durant tot el 2020.

Durant el consell de comú hi ha hagut un punt de debat amb l'oposició en referència a l'ampliació del contracte, per 80.000€, per fer el parc de la Serradora de Santa Coloma. S'ha argumentat que no s'havien previst una sèrie d'elements al pla inicial que calia incloure per millorar la seguretat dels infants. És per aquest motiu que els dos partits de l'oposició han votat en contra de l'ampliació del contracte perquè, segons han exposat, ja és una pràctica habitual que tots els projectes acabin amb sobrecost.

tracking