Dos llamps provoquen un petit foc a Escaldes

L’incendi es va produir molt a prop de la urbanització de la Plana i set agents i l’helicòpter van participar
en l’extinció

Dos llamps provoquen un petit foc a EscaldesCOMÚ E-E

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Set agents de bombers van intervenir ahir al migdia a la urbanització de la Plana, a Escaldes-Engordany, per apagar un petit foc que es va declarar com a conseqüència de la caiguda de dos llamps seguits en un radi de cinc metres i a només 300 de la zona habitada. Els agents van necessitar gairebé dues hores per apagar les brases que s’havien generat però tot i així, el cap de guàrdia assegurava que seguirien vigilant la zona fins avui al matí. Segons va explicar, els dos llamps van caure sobre un arbre i com que l’energia penetra a l’interior de la terra, es van generar unes brases que va provocar un fum visible des de molts punts.

El dia plujós i la ràpida intervenció va permetre que no anés a més i al cap de dues hores el van tenir controlat gràcies als treballs que es van fer des de terra però també des de l’aire, ja que van utilitzar l’helicòpter per remullar la zona.

El cap de guàrdia va assegurar que el dia plujós els va beneficiar perquè les brases no es convertissin en flames però advertia que la pluja quan ve acompanyada per llamps, genera força perill, especialment quan cauen tan a prop de zones urbanes. Normalment, però, ho fan al mig de les muntanyes indicava.

A més dels bombers, els agents de circulació de la parròquia i la policia també van enviar efectius i durant tres minuts van tallar la carretera d’accés a la urbanització, immediatament, però, es van fer talls intermitents per deixar passar a poc a poc els vehicles.

Precisament el cos publicava divendres un recull de consells sobre com actuar a la muntanya davant d’una tempesta d’estiu. Entre altres recomanacions, cal desprendre’s dels objectes metàl·lics, no protegir-se sota arbres aïllats i no córrer per no atraure els llamps.

Dos llamps provoquen un petit foc a Escaldes

tracking