Escaldes-Engordany

Marín és contrària a un pacte amb liberals a les comunals

La cònsol destaca que va guanyar les dues darreres eleccions còmodament anant en solitari, per la qual cosa no veu necessària la coalició

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, és contrària a replicar el pacte d’estat entre Demòcrates i Liberals a Escaldes-Engordany per a les eleccions comunals. Així ho va manifestar ahir durant la celebració de la diada de Santa Anna. Per justificar la seva postura,Marín va fer referència a l’èxit aconseguit en les dues darreres eleccions, en les quals va guanyar còmodament, i va destacar que en les segones va aconseguir vèncer malgrat competir contra quatre forces polítiques. Així, la cònsol assegura tenir “molt clar” que aniria a soles a unes terceres eleccions, però admet que aquesta decisió variaria en funció del candidat que presenti Demòcrates. En qualsevol cas, Marín afirma que respectarà la decisió que prengui el comitè parroquial, que assegura que arribarà a partir del mes de setembre.

Per la seva banda, el conseller liberal Marc Magallón es va mostrar favorable a la possibilitat de fer un pacte amb Demòcrates a les comunals. De fet, va explicar ahir que “s'ha demanat des de les més altes esferes d'intentar traslladar-lo (el pacte) a les parròquies”, per la qual cosa dona per fet que les dues forces seuran a parlar per tractar d’arribar a un acord de cara als comicis del de-sembre: “Que seurem amb DA per intentar arribar a acord no és que no estigui descartat, sinó que serà segur. Nosaltres hem decidit seure, com ells crec que faran també. Llavors sabrem les intencions i si podem anar plegats”. Així, Magallón va valorar positivament el treball que han començat a fer totes dues forces en l’escenari nacional i afirma que “la intenció és mirar de revalidar el que de moment està sent positiu al Govern”.

El cap de Govern, Xavier Espot, que també va estar present a la diada, es va mostrar prudent davant la possibilitat que Demòcrates i Liberals vagin junts a les comunals. Espot va recordar que “La realitat nacional és diferent de la parroquial” i va afegir que “encara és massa aviat per parlar”. En aquest sentit, va concretar que el comitè parroquial demòcrata començarà a “posar fil a l’agulla” després de vacances i va explicar que la seva intenció és “no incidir” en la decisió que es prengui.

Gili no desvela el seu futur

Per la seva banda, la consellera general socialdemòcrata Rosa Gili va indicar que el PS “té molts números” per presentar-se en solitari a les comunals, però no tanca la porta a la possibilitat d’afegir independents a la candidatura. Una candidatura amb la qual creu que els socialdemòcrates poden guanyar aprofitant la inercia dels resultats obtinguts en les eleccions generals, quan d’Acord va vèncer a Escaldes. Quant a la possibilitat d’entrar a la llista, no ho descarta, però assegura que de moment no ho té sobre la taula.

I EL COPRÍNCEP VA BALLAR

No es va lliurar del ball. El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, es va mantenir ferm a la seva cadira després de la celebració del tradicional ball de Santa Anna. El bisbe no volia sortir a ballar quan els membres de l’esbart de Santa Anna van convidar les autoritats a sortir enmig de la plaça a mesclar-se amb els dansaires, una invitació que és costum. El bisbe va ser l’únic que es va mantenir a la cadira, fent gestos amb les mans que indicaven que no volia formar part de la tradicional dansa, però quan la pista de ball ja estava buida i preparada per acollir les autoritats, Trini Marín hi va anar i el va portar de la mà on hi havia la resta, deixant-lo sense més remei que participar en l’espectacle. Així, davant l’atenta mirada de més d’un centenar de persones, el copríncep, amb el cap de Govern, els membres del comú d’Escaldes i altres autoritats va exhibir els seus millors passos, que van rebre el reconeixement de la gent amb un fort aplaudiment.

Marín és contrària a un pacte amb liberals a les comunals

tracking