El Funicamp confia a batre el rècord d'usuaris

La temporada compta amb dues dates assenyalades, el 4 d’agost per la Purito i l’1 de setembre amb l’arribada de La Vuelta als Cortals

El Funicamp confia a batre el rècord d'usuarisL. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Funicamp espera superar el rècord de passatgers i arribar als vint mil durant aquesta temporada, que compta amb dues dates assenyalades, el 4 d'agost per la marxa popular de la Purito, i l'1 de setembre amb l'arribada de La Vuelta als Cortals. "Calculem que l'afluència de públic serà considerable i batrem els 18.000 passatges que vam tenir l'any 2016", va declarar Jordi Torres, cònsol major del comú d'Encamp. La temporada va començar ahir i finalitza el 8 de setembre, fet que fa que sigui una de les més llargues, "que també ajuda al fet que puguem aconseguir aquesta superació de visitants", va destacar el cònsol.

Durant l'estiu el giny ofereix una oferta molt variada d'activitats arreu del territori. A la parada de l'estació intermèdia turistes i residents tenen la possibilitat de realitzar una via ferrada, escalada al rocòdrom exterior de la vall dels Cortals, i diverses rutes per a senderistes, com per exemple la dels Orris que s'inicia aquest any. "És un projecte en què treballem de fa força anys, hem de veure l'acceptació que té" i si realment "acaba sent un pulmó important del Funicamp", va afirmar Torres. La ruta permet visitar fins a 8 Orris en diferents estats, entre ells quals el de l'Emportona, que ja s’hi han fet excavacions, el del Cubil, que s'ha restaurat en la seva totalitat, i l'Orri d'Encenera on s'ha començat a fer la restauració.

D'altra banda, a l'estació final l'oferta turística també compta amb les ja tradicionals sortides amb bus 4x4 fins al llac dels Pessons i al llac del Cubil, una passejada per les valls glacials amb més nombre de llacs a Andorra, i les excursions amb bus. També ofereix un gran ventall de propostes gastronòmiques als diversos restaurants de la zona en els quals els visitants poden gaudir d'unes vistes úniques.

Pel que fa a l'economia, el preu del forfet d'anada i tornada és de 10 euros i es pot comprar en línia, i amb el forfet de temporada a Grandvalira l'accés és gratuït durant tot l'estiu. Torres va senyalar que tenint en compte els costos que suposa al comú i els ingressos que fa, "acabem fent la pau, ni guanyem ni perdem diners". Encamp vol generar un "pou d'atracció a la zona, i si no tenim pèrdues, encara millor". Tanmateix, el 4 d'agost i l'1 de setembre l'entrada serà gratuïta amb motiu de la Purito i l'arribada de La Vuelta. Així com l'oferta de 2x1 els dies 15 i 16 d'agost per la Festa Major de la parròquia, i el 8 de setembre per commemorar el Dia de Meritxell.

El giny dona sortida no només a ser un atractiu turístic a l’estiu, sinó que també “dona cabuda als esdeveniments importants que es puguin fer al país”, i fa que per exemple, “a la vall dels Cortals, que ve d’Encamp, se li doni el potencial que es mereix”, va manifestar Torres.

PULMÓ TURÍSTIC ALS CORTALS D'ENCAMP

El cònsol va explicar que la zona que es volia destinar a la construcció de doms als Cortals d'Encamp segueix tenint la funció de casa de colònies per al comú i Ordino. "Amb terreny comunal o no privat és impossible realitzar aquest tipus d'obra" va afirmar. La construcció dels doms no es va fer perquè anava en contra de la llei del sòl, ja que la seva edificació perjudicaria la natura del paisatge. Tot i això, actualment el comú es planteja presentar un altre concurs públic amb la condició que respecti la llei, per fer més atractiva i sostenible la zona. "La idea és edificar una instal·lació similar a l'alberg, però tipus refugi", va explicar Torres.

tracking