Els bombers realitzen cinc sortides amb helicòpter per rescats de muntanya

Les cinc persones accidentades van ser traslladades a l’hospital amb lesions lleus

Els bombers realitzen cinc sortides amb helicòpter per rescats de muntanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els bombers van realitzar ahir cinc sortides per rescatar persones accidentades a la muntanyes. En totes cinc, van fer servir l'helicòpter del Servei d'Urgències Mèdiques (SUM). Els incidents van tenir lloc a les parròquies de Canillo i d'Encamp pel matí, i a Naturlandia a la tarda.

El primer rescat va tenir lloc al voltant del refugi de l’Illa, a Encamp, durant una de les curses de l’Ultra Trail 2019, en què un participant es va lesionar el genoll en un dels trams de muntanya. El segon, al refugi del Juclar, a Canillo, on un infant que participava en unes colònies es va fer un cop en una activitat d’esports d’aventura. El tercer incident va ocórrer a la vora de l'estany del Cap dels Pessons, a Encamp, on una dona es va fer mal al braç mentre realitzava senderisme per la zona. El quart va succeir als voltants de l’estany d’Engaït d’Encamp, quan una persona que anava amb un grup d'excursionistes va sofrir una lesió al genoll arran d’una ensopegada mentre realitzaven una ruta. Durant la tarda va tenir lloc un cinquè incident, un infant va sofrir un cop al cap mentre anava amb BTT pel parc de Naturlandia, a Sant Julià de Lòria.

Fonts del cos de bombers van afirmar que els rescats no van ser complicats ni costosos, les zones estaven ben habilitades, i tots els pacients van ser traslladats en helicòpter a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Des del centre mèdic es va informar que només van patir contusions lleus i al vespre ja tenien l'alta.

tracking