Reportatge

L'Anita ja té el seu parc

L’Ana Terrón va arribar a la Massana amb nou anys provinent de Granada. Al llarg del temps es va guanyar l’estima dels massanencs gràcies a la seva tasca per la cura dels infants. Ahir el comú la va distingir batejant amb el seu nom el parc de l’Església.

L'Anita ja té el seu parcCOMÚ DE LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ana Terrón va arribar a la Massana quan només tenia nou anys. La família va deixar enrere la seva Granada natal per instal·lar-se a un país totalment desconegut. Això, però, no va ser cap inconvenient per a l’Ana, que amb el pas del temps es va fer una persona estimada a la Massana, convertint-se en l’Anita. Un dels seus cavalls de batalla va ser la millora dels espais d’esbarjo i la cura dels nens massanencs. El 1989, després de moltes demandes, el comú va accedir a construir un parc infantil a la zona de l’Església, justament davant de l’actual llar d’infants Petit Príncep. Des de llavors i al llarg d’una trentena d’anys, ella mateixa es va fer càrrec del manteniment del nou espai i de l’atenció dels seus petits usuaris, entre els quals hi havia l’actual cònsol major, David Baró. D’aquesta manera, l’Ana Terrón es va convertir en la principal precursora del servei d’esplai de la parròquia.

Una història que, precisament, es va encarregar de recordar ahir el mateix Baró durant el seu discurs de l’acte de l’Homenatge al Ciutadà, que enguany ha distingit la feina de Terrón. De fet, per celebrar la figura de l’Anita, que va morir ara fa dos anys, el comú va inaugurar ahir al matí una placa al parc de l’Església, que a partir d’ara s’anomena oficialment parc de l’Anita. “No serà difícil que la gent recordi el nou nom perquè tothom ja el coneix com el parc de l’Anita”, va bromejar el cònsol massanenc, que va voler posar en relleu la tasca que Terrón “va fer a la parròquia”. L’homenatge a aquesta ciutadana, ja il·lustre, de la Massana va comptar també amb la presència de molts familiars i amics. El Lluís Fernández, el seu nebot, va ser l’encarregat de llegir unes paraules en representació dels tots els parents. “Per tots aquests anys volem fer-te aquest petit homenatge”, va començar, visiblement emocionat. El Lluís va continuar destacant la feina de la seva tieta amb els més menuts de la Massana especialment al parc, que ara porta el seu nom, on va viure “moltes alegries”. “L’Anita era una persona que, diguéssim, era l’alegria de la família perquè sempre estava animant totes les festes i a tots nosaltres”, va afirmar. En aquest sentit, el seu nebot va voler posar èmfasi en el fet que l’Anita estava “molt implicada” en les activitats populars de la Massana i “amb els nens”. “Tota la família estem molt agraïts d’aquest reconeixement per part del comú”, va acabar.

David Baró va assenyalar que la Massana és pionera al país en aquest tipus d’actes. I és que, tal com va argumentar el cònsol major, l’Homenatge al Ciutadà se celebrà des de fa deu anys en el marc de la festa del Roser. Des de la seva creació, el comú ha concedit aquesta distinció a nou massanencs: Dolors Ribes, Josep Serra, Antoni Areny, Manel Rivas, l’associació Carisma, Clare Allcard, Antoni Morell, mossèn Bordes i Ana Terrón.

EL TREBALL ELECTORAL, A PARTIR DEL SETEMBRE

El cònsol major de la Massana i president de Ciutadans Compromesos (CC), David Baró, va avançar ahir que el partit parroquial començarà a treballar en les eleccions comunals del desembre després de l’estiu. “Penso que a partir de Meritxell farem una reunió de Ciutadans Compromesos en què començarem a parlar-ne i on activarem la comissió electoral”, va dir. Aquesta comissió, va explicar, serà l’encarregada de “buscar els possibles candidats que puguin encapçalar la llista de CC a la Massana”. Tot amb l’objectiu de revalidar la majoria actual i d’aconseguir el mandat comunal durant els pròxims quatre anys.

tracking