Vila entra el projecte de la Tirolina sense tenir els permisos de Govern

El cònsol major presenta el projecte en nom de Camprabassa i genera dubtes entre l’oposició perquè ell havia dit que el gestionaria una nova societat

Vila entra el projecte de la Tirolina sense tenir els permisos de Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tirolina que el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, vol construir a Naturlandia comença a rodar després que la setmana passada entrés el permís en nom de Camprabassa al comú per construir-la però ho fa sense tenir els permisos de Govern ni tampoc haver celebrat la reunió de poble per explicar el projecte i que s’ha de celebrar el pròxim 17 al Centre de Congressos Lauredià. El conseller de la minoria d’Unió Laurediana, Rossend Duró no entén com Vila ha fet aquest pas sense l’aval de l’executiu perquè si finalment no l’obté “tindrà una nova patata calenta per afrontar”. En aquest sentit, reclama transparència a la majoria comunal i critica una vegada més que gairebé mai els donen la informació que demanen. “Ha començat la casa per la teulada. El que necessitem la gent del poble és que ens expliquin les coses amb molta transparència i per això des d’UL hem fet moltes demandes d’informació i fins ara mai ens han donat res”, reclama.

Duró està convençut que amb aquesta acció i amb els tempos amb els quals es mou el projecte de la tirolina, Vila ja ha contret alguns compromisos i tampoc compren perquè és la societat que gestiona l’ecoparc qui l’ha entrat. “Si vol obrir la tirolina al novembre segur que ja haurà agafat algun compromís, sigui a nivell de compra de maquinària, d’instal·lacions, etcètera perquè si no, no té temps. A més, es contradiu quan entra el permís d’obra en el nom de Camprabassa quan sembla que havia de ser una nova societat qui ho fes. En definitiva, encara hi ha molts interrogants per resoldre”. Un d’aquests és el paper que jugarà el Tobotronc, ja que una de les opcions que s’han estudiat que sigui l’atracció estrella de Naturlandia la que s’usi com a element transportador tant del material com de les persones que voldran agafar la tirolina, situada a la cota 2.000. Per Duró aquesta iniciativa perjudicarà la instal·lació i farà que augmentin les cues. “Si han de fer servir el Tobotronc per fer pujar la gent o els arnesos, com ho faran? Perquè és una de les poques atraccions que funcionen si li traiem la seva activitat natural, generarà més cues i pot desincentivar els clients”.

Quan a la reunió de poble, el conseller considera que endarrerir-la tant és “perquè no deu saber com explicar el projecte al poble, i si aquest no l’accepta, veurem com el tira endavant”.

tracking