TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

154 comerciants del Pas demanen ajuda al comú

La corporació ha d’estudiar ara si les sol·licituds compleixen els requisits i la setmana que ve anunciarà qui rebrà les subvencions

154 comerciants del Pas demanen ajuda al comúComú d'Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’edició d’enguany de la Grand Braderie al Pas de la Casa arriba després del tancament temporal de la carretera RN22, fet que ha motivat els comerciants i empresaris a aprofitar l’oportunitat que la fira ofereix per a recuperar les seves pèrdues. Hi participen tots els establiments i unes 40 carpes ompliran els carrers de la vila aquest cap de setmana. Tot i que, “aquest any està una mica més complicat per les obres, però s’espera una gran participació” afirmava ahir Jean Jacques Carrié, president d’Iniciativa Publicitària. La Braderie comptarà amb espectacles itinerants, propostes d'animació musicals i inflables per als més menuts com a novetat.

El tall de carretera entre França i Andorra va tenir lloc el passat mes de maig i va perllongar-se 17 dies. Jordi Torres, Cònsol Major d'Encamp, declarava que “va ser un mes complicat, hi havia dos ponts molt importants i les pèrdues per als comerços van ser inevitables”. Per aquest motiu, el comú d'Encamp i Govern van ficar a disposició dels comerços, sol·licituds per optar a les ajudes per pal·liar els efectes econòmics del tall de frontera.

El comú ha rebut un total de 154 sol·licituds d’ajut per part dels empresaris del Pas de la Casa i el ministre Torres va explicar que ara “s’estan analitzant, ja que havien de complir uns requisits”. Les xifres totals es faran públiques durant la setmana que ve.

Paral·lelament, els empresaris i comerciants confien en la celebració de la fira per a poder recuperar part de les pèrdues sofrides durant el tancament. Riu Delgado, responsable del comerç King Complements afirmava que “hem perdut benefici i no el recuperarem, tot i que esperem que la fira ompli la vila per poder recuperar-nos i seguir treballant”. Tanmateix, Delgado creu que les ajudes ofertes pel comú i el Govern són poca cosa i no serviran per cobrir-ho tot. Des del comú creuen que durant l'estiu, i coincidint amb la fira, la clientela pujarà. “A final d'any veurem si s’han recuperat entre el 7 i el 10% de vendes que ha perdut el teixit comercial”, assenyalava Torres.

D’altra banda, el comerciant Christopher Martins assegurava que “no hem treballat res, de tenir grans vendes hem passat a zero”, i que la seva major pèrdua ha estat la fidelització dels clients, “ja no té a veure amb el pagament de la CASS, l’important és que no recuperarem el client”. Amb el tall de carretera els clients han optat per anar a comprar a un altre lloc o fer-ho per internet, “que fa molt mal a tots els comerços”.

Des del Ministeri de Turisme s’està treballant especialment en “incidir en relacions transfrontereres, perquè entre tots plegats hem de crear tràfic amb tot el públic francès”, assenyalava Verònica Canals, ministre de Turisme. També va anunciar converses amb el prefecte d’Occitània per promocionar no només el Pas de la Casa, sinó la varietat natural andorrana i les diferents formes de gaudir-la, com el GR11 i les diferents rutes dels refugis.

154 comerciants del Pas demanen ajuda al comú

tracking