Escaldes

Els comuns d'Escaldes-Engordany i Encamp aposten per Engolasters

Activitats en l’entorn de l’esport, la cultura i el turisme ompliran l’estany aquest estiu

Els comuns d'Escaldes-Engordany i Encamp aposten per EngolastersANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les parròquies d’Escaldes-Engordany i Encamp, i FEDA, van presentar ahir les diferents activitats programades per a aquest estiu a l’entorn de l’estany d’Engolasters. L’oferta, que engloba des d’activitats d’esport fins a cultura, té com a objectiu oferir un ampli ventall de possibilitats als ciutadans i visitants del Principat.

En l’àmbit de l’esport, hi haurà una gran varietat d’opcions, com el lloguer de bicicletes al Camp del Serrat i a les Pardines, amb la possibilitat de realitzar un circuit circular, rutes i vies ferrades. En l’àmbit de Medi Ambient, per tal de preservar i millorar l’entorn s’han engegat mesures com la instal·lació d’una barrera perquè la gent no hi pugui accedir amb vehicles motoritzats. “Només hi podrà accedir la gent gran i aquelles persones amb discapacitats vàries”, assenyalava Didier Aleix, conseller de Medi Ambient d’Escaldes-Engordany. Així com l’ar­ranjament del camí inundable, el del mig i el del bosc. A la zona de les Pardines d’Encamp “s’ha fet una nova zona d’aparcament amb una seixantena de places que s’inaugurarà properament”, va afirmar Aleix Varela, conseller d’Higiene, Medi Ambient i Agricultura d’Encamp.

Pel que fa a la cultura, tots els dissabtes de juliol i agost es faran tallers gratuïts per als més menuts. També s’ha engegat la iniciativa de la biblioteca a l’aire lliure, que preveu biblio-nius repartits pels voltants de l’estany.

FEDA s’afegeix a l’agenda amb visites guiades per conèixer la història de les instal·lacions i del país. “Com es treballava, com vivien abans i quin és l’objectiu de les instal·lacions i el profit que se’n treu avui en dia”, va declarar Albert Moles, director general de FEDA. També presenten cinc propostes al camí hidroelèctric d’Engolasters: una visita nocturna i observació de la Lluna, una visita teatralitzada, la narració de llegendes i una visita nocturna i observació de pluja d’estels.

Aquest any, com a novetat hi ha L’Andart, “que aporta molta activitat i s’emmarca en petites accions que no alteren l’entorn i aporten accions temàtiques que donen molt valor al territori”, va concretar Moles. Durant l’estiu també es preveuen diversos concert en l’àmbit del Femap durant la segona quinzena de juliol. “El que s’ha jugat des dels comuns i FEDA es de guardar la natura de manera intacta, no cal fer grans obres per donar atractiu a l’entorn”, va concloure Aleix.

tracking