Reportatge

Música i art per amenitzar les compres

Música i art per amenitzar les compresC. F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L‘avinguda Carlemany es va convertir ahir en una passarel·la plena d’escenaris en els quals un seguit d’artistes van fer les delícies de veïns i turistes amb els seus espectacles itinerants en el marc de la Festa Vivand. Del carrer de la Unió al carrer de les Escoles, l’avinguda va ser un riu constant de gent des de dos quarts de sis fins a les deu de la nit. Els curiosos paraven a cadascun dels espectacles en què, fins i tot, participaven. Les activitats tenien com a fil conductor l’art, tot i que també hi va haver molta música en directe amb diferents grups, que actuaven cada 20 minuts. El primer dels quals era el del grup Game of Loops. La Núria, de la Garriga, i l’Àlex, de Barcelona, tocaven grans èxits de la història de la música amb els seus violoncels elèctrics sobre una base electrònica, una barreja que va enlluernar un gran grup de gent. “És el primer cop que venim i és molt guai, hi ha molt ambient i es nota que hi ha interès a promoure la cultura i la música”, explicava la Núria.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, que es va apropar a la festa amb alguns dels consellers i conselleres de la corporació, va manifestar que la de Vivand “és una festa per a la ciutadania, per veure que aquest espai es viu, que és per a vianants”. “Van ser difícils els primers moments i ara ens hem de sentir orgullosos d’aquest lloc”, va explicar la cònsol major, que recorda que l’any passat no es va poder celebrar per les obres. Marín va destacar, a banda dels espectacles itinerants, l’exposició de cargols de l’avinguda Carlemany que va donar un toc multicolor a la festa. “És una exposició d’art al carrer, i què millor que el dia d’avui per començar-la”, va manifestar la cònsol, que va destacar que les escultures estan fetes de plàstic reciclat. “Vam creure que seria una bona idea crear aquesta exposició”, hi va afegir. De tant en tant els vianants es trobaven amb situacions inesperades. De sobte es creuaven amb Las Meninas de Velázquez o les Xanqueres de Joan Miró. “És molt divertit veure com ballen”, va explicar el Raúl, un nen de 8 anys que passejava amb els seus pares i la seva germana gran. “Venim de Barcelona i no sabíem que avui hi haurien espectacles, ens ha agradat molt trobar-nos amb aquest ambient”, explicava la seva mare, la Lara.

La Festa Vivand també va tenir espai per a les arts gràfiques, amb tres il·lustradors que feien caricatures en directe i van ser els més petits els més desitjosos de ser retratats. Precisament els infants també van tenir-hi un espai. Nens i nenes de totes les edats van poder posar el seu gra de sorra en la confecció d’un mural de l’skyline d’Escaldes-Engordany. “Jo els he dibuixat el mural i ara estic coordinant la pintada”, explicava el Toni Ortiz, que ajudava els infants a escollir els colors i a no sortir-se de la ratlla. Al mural es podien veure els edificis i espais més reconeixibles de la parròquia, com ara Caldea, a més d’incloure les línies característiques de Vivand, que també estan pintades en un asfalt per on ja només passen persones.

tracking