El comú tanca el 2018 amb un superàvit de més de tres milions d'euros

La corporació té un deute de 2,8 milions que podria cancel·lar abans d’acabar el mandat

El comú tanca el 2018 amb un superàvit de més de tres milions d'eurosARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo ha tancat l’exercici pressupostari del 2018 amb un superàvit de més de tres milions d’euros. En concret, la corporació va aconseguir un saldo positiu de 3.181.700 euros. Una xifra que el conseller de Finances, Marc Casal, va qualificar ahir durant el ple comunal “d’important” perquè representa un canvi de tendència. “La situació econòmica del comú ha fet un canvi importantíssim des de l’inici del mandat anterior i permet afrontar els pròxims anys amb tranquil·litat”, va afirmar, i va afegir que, d’aquesta manera, es facilitarà la tasca del proper equip resultant de les eleccions del desembre. Casal va recordar que aquest superàvit sorgeix de la diferència entre els 14,59 milions d’euros d’ingressos que va obtenir Canillo i la despesa d’11,41 milions d’euros. En aquest sentit, el conseller va apuntar que el 2018 s’han tingut “uns ingressos superiors als que s’havien previst inicialment”. “Uns 300.000 euros més”, va especificar, i va assenyalar que aquests van provenir, fonamentalment, de millores en la construcció i en la xarxa d’aigües.

En paral·lel, Marc Casal va voler deixar clar que aquesta bona situació ha anat acompanyada d’una inversió superior als 7 milions d’euros el 2018 i d’un endeutament de 2,8 milions d’euros, un 20%. “Si comptem les societats participades és del 108%, estant llargament per sota del límit del 200% que marca la Llei de finances comunals”, va justificar. Casal va anunciar que la corporació dirigida per Josep Mandicó té a hores d’ara la capacitat de liquidar tots els deutes.

“Si volguéssim podríem cancel·lar tots els deutes que tenim amb les entitats bancàries”, va assegurar. De fet, el responsable de les finances canillenques va manifestar que aquesta possibilitat es podria acabar materialitzant abans d’acabar aquest any. “Si volem, d’aquí a final d’any es podria iniciar un mandat sense cap tipus d’endeutament”, va destacar. Aquest escenari, però, depèn directament de les inversions que la corporació adjudiqui durant la resta del mandat. Marc Casal va acabar dient que “el resum del 2018 és molt positiu”.

Caseta a la Vall d’Incles

D’altra banda, la sessió de comú va servir per aprovar l’adjudicació per dur a terme la instal·lació d’una caseta informativa a la vall d’Incles. El cost que suposa aquesta obra per a les arques canillenques és de 182.962,50 euros i hauria d’estar enllestida en un termini de 16 setmanes. El cònsol major de la parròquia, Josep Mandicó, va explicar que es tracta d’una aposta per dotar d’un punt d’ajuda els turistes en una zona que rep molta afluència de visitants especialment els mesos d’estiu. A més a més, la caseta també comptarà amb uns lavabos.

EL PONT TIBETÀ MÉS LLARG DEL MÓN

Canillo podria tenir el pont tibetà més llarg del món. La corporació va fer a principi de maig un concurs per construir dos ponts, un per sobre del riu de Montaup i l’altre sobre el riu de la Vall del Riu, i avui mateix es durà a terme l’obertura dels plecs. Mandicó va explicar que “si finalment l’acabem portant a terme” la passarel·la sobre el riu de la Vall del Riu “es convertirà en la més llarga que existeix al món avui en dia”. En concret, aquest pont tindria una llargada de 600 metres i una alçada de 200. Cal recordar que per dur a terme aquesta obra el comú ja va aprovar un suplement de crèdit de 2,5 milions d’euros.

tracking