Andorra la Vella

El PS anirà sol a les comunals però no descarta sumar independents

Els socialdemòcrates no es plantegen fer coalicions amb altres partits i se senten “forts” a les parròquies centrals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els partits comencen a definir les seves estratègies de cara a les eleccions comunals que se celebraran al desembre, i malgrat que afirmen que la situació pot canviar, avui el Partit Socialdemòcrata té clar que la seva primera opció serà presentar-se en solitari a totes les parròquies, amb la inclusió d’independents que reforcin les llistes. Per la seva part, la coalició de Govern es podria repetir als comuns però les dues grans formacions afectades, DA i Liberals, l’hauran de validar des de cada comitè parroquial i a hores d’ara encara no ho han començat a estudiar. Qui ho farà abans serà la formació socialdemòcrata, que celebrarà un congrés la setmana que ve i d’allà sortirà l’estratègia final. “La idea és buscar ciutadans que s’afegeixin a nosaltres però ja tenim la força suficient com per pivotar moltes candidatures al voltant del PS”, afirma López. A Andorra la Vella, Encamp o Escaldes-Engordany, el partit es veu “fort” però a la resta “es poden buscar fórmules més mixtes que dependran de les cojuntures que hi hagi”. El president del PS considera que el pacte de Govern entre Demòcrates i Liberals els beneficia perquè “molta gent que va votar d’Acord pensarà que el PS és l’única alternativa a DA i si sabem fer les coses, segur que hi ha una part de vot que podem recuperar”.

Descartada l’opció de buscar l’entesa amb SDP, el PS pensa en els independents per completar les seves llistes però queda la incògnita de saber què faran a Sant Julià, on ells mateixos reconeixen que la força que té Unió Laurediana els podria fer optar per una altra estratègia. “Encara no hem decidit com ho farem però sé que hi ha hagut contactes de la nostra gent amb diferents persones i col·lectius de la parròquia. Vam treure un gran resultat les passades eleccions i deixarem marge al comitè parroquial per veure què farà”. Això sí, López té molt clar que ara són l’única alternativa al “projecte de DA”. “Som els únics que ens podem oposar a Demòcrates i en la gestió posterior del set d’abril queda molt clar que hi ha dos projectes, o DA o PS, i els dos marcarem clarament la línia política de les pròximes eleccions”.

Liberals, per la seva part, ja té un preacord amb DA però que encara no s’ha formalitzat. Una situació que en el cas d’Andorra la Vella, ni la cònsol major, Conxita Marsol, ni el president del comitè parroquial blau i conseller de la minoria, Víctor Pintos, descarten que es produeixi. “La decisió final s’ha de prendre a cada comitè i això encara no ha passat, però a nivell personal intueixo que no seria gens estrany que el comitè decidís anar amb DA”, afirma Pintos. “Entenc que seguirem pel mateix camí sempre que els dos comitès ho avalin. Tenim plantejaments programàtics similars i no crec que hi hagi grans sorpreses però reitero que la decisió recaurà en el comitè”, insisteix. De nou a títol individual el conseller de comú voldria que la decisió es prengués abans de l’estiu “perquè tindríem les coses més clares i ens podríem posar a treballar de seguida i unir els programes si és el cas”, aclareix.

El PS anirà sol a les comunals però no descarta sumar independents

tracking