Desperta Laurèdia es mostra oberta a participar a les comunals

La plataforma està treballant en l’“ideari”

Desperta Laurèdia es mostra oberta a participar a les comunalsArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desperta Laurèdia està treballant en el seu ideari, que recollirà el model de parròquia i de Naturlandia que defensa. “A partir d’aquí”, remarca Cerni Cairat, membre del col·lectiu ciutadà i portaveu, estan oberts a parlar amb grups polítics o ciutadans, i de propostes per tenir presència a les properes eleccions comunals a través d’una candidatura. Si això vol dir que Desperta Laurèdia estarà als comicis del desembre, Cairat assevera que és molt prematur parlar-ne. Això sí, tenen clar que el que els atrauria seria un projecte de caire independent, sense vincles amb cap partit per evitar-ne mals usos “polítics”, i que el projecte respecte a Naturlandia serà, arribat el cas, una línia vermella. “No tanquem la porta a asseure’ns amb ningú, considerem que a tots els partits hi ha gent vàlida”, defensa Cairat, però “no ens plantejaríem anar a unes eleccions amb qui apostés pel mateix model de Naturlandia de grans inversions que no s’han pogut rendibilitzar i, a més a més, que les pagui el comú”. Una gestió basada en “l’honestedat i la transparència” és el pilar per al grup.

De fet, l’entrada en l’escena pública de Desperta Laurèdia l’ha provocat el darrer projecte comunal relacionat amb l’ecoparc: la tirolina anunciada per la majoria comunal amb un cost de 5,5 milions d’euros que es preveuen sufragar amb una venda d’accions, malgrat que inicialment el comú n’assumiria uns 3,5. El grup va entrar una petició al comú, acompanyada d’una cinquantena de firmes, en què sol·licitava a la corporació la posada en pausa del projecte i que s’informés d’un seguit de qüestions que es consideren bàsiques, com ara el projecte tècnic, el d’impacte mediambiental i la seva viabilitat econòmica. Ara per ara no han tingut cap contesta oficial de part de la corporació. Cairat assenyala que les notícies que han tingut al respecte són oficioses, de “converses de passadissos”. Però “de la mateixa manera que nosaltres vam fer una petició formal, esperàvem una resposta formal”. La reacció a la petició per part del comú va ser anunciar una reunió de poble pels volts del 2 de juliol, deixant clar que ja era l’objectiu del cònsol donar les explicacions a la ciutadania i deixar-li consultar els informes tècnics i econòmics que avalen el projecte. Però encara no hi ha una convocatòria oficial. De fet, una de les idees de la plataforma ciutadana és que la reunió de poble els pugui servir també per explicar el seu ideari, les seves propostes, que, un cop tancades, també exposaran per diferents canals, des dels mitjans fins a les xarxes socials. La plataforma és molt crítica amb la gestió comunal actual, no només pel seguit de projectes fallits com ara el ràfting, també denuncia l’opacitat en la gestió.

La seva aparició pública ha tingut una acollida favorable a la par­ròquia. Però el portaveu del grup insisteix, respecte a un possible salt a l’escena política, que “tot és molt embrionari” i que estan lluny de qüestions com ara una llista definida o un possible candidat. També assegura que no hi ha hagut contactes formals amb representants de formacions polítiques.

tracking