Reportatge

Més de 300 padrins deixen clar que l'edat no importa

Més de tres-cents padrins participen en proves de tenis taula, petanca, atletisme o gimnàstica per demostrar que la gent gran també és capaç de practicar esport i gaudir de l’activitat competitiva. Avui, el lliurament de medalles als campions a l’Estadi Comunal.

Padrins Amb Xavier EspotSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els esports són per als joves, mentre la gent gran ha de portar una vida tranquil·la. Una existència allunyada de l’acceleració pròpia l’activitat física i centrada en el descans. Ahir, però, més de 300 padrins es van encarregar de trencar aquest prejudici i demostrar que l’edat no importa. Provinents de les set parròquies del país, els avis van participar en diferents disciplines com ara domino, tenis taula, atletisme o gimnàstica. De fet, amb l’epicentre a l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella, la segona edició dels Jocs esportius de la gent gran va ser “una gran oportunitat per demostrar moltes coses”. La primera, va explicar el Rafael, de la delegació escaldenca, que “amb 73 anys es poden fer els 1.500 metres”. I la segona que “la il·lusió per competir i divertir-se no es perd mai”. Amb tot, el veí d’Escaldes-Engordany va reconèixer que en aquests jocs no es va poder apuntar al torneig de petanca perquè un dels seus companys “es cansa molt ràpidament”. L’altre, “ha d’estar amb els nets”.

A l’altra banda de l’estadi de la capital, la Pepita comentava amb els seus col·legues la prova de natació, que es va celebrar a les piscines del Col·legi Sant Ermengol. “De moment no ens han donat el resultat”, va afirmar, si bé va bromejar que “molt malament no ha anat perquè érem quatre”. En qualsevol cas, aquesta andorrana va voler deixar clar que “l’important, com diu tothom, és participar” i per això “a la pròxima edició hi seré”. No obstant això, entre la pau olímpica també hi va haver espai per a les enganxades. I és que algunes senyores van considerar que la Massana ho havia fet millor que Sant Julià de Lòria en la gimnàstica. Una polèmica que van tallar de soca-rel les guanyadores, de Santa Coloma “però amb les samarretes d’Andorra la Vella”, amb l’alegria de qui aconsegueix un trofeu per primera vegada. “Mai havíem guanyat res!”, van cridar a l’hora les components de l’equip gimnàstic. Una d’elles, l’Agustina, va posar en relleu el treball previ que les va portar a la victòria. Diversos mesos d’entrenament dues hores per setmana. “Això s’ha de valorar perquè aquí som totes abuelas”, va etzibar, cosa que va provocar les rialles de les seves companyes. Al seu costat, la Conxita va recordar que són “molt actives” i participen “en totes les coses que es fan per a gent de la nostra edat”. “Però que quedi clar que som de Santa Coloma”, va voler subratllar abans de marxar. La Xaro, una de les novelles en això dels Jocs esportius, va destacar que és un esdeveniment “molt bonic per als padrins”. “A la pròxima tornarem si encara estem vius”, va sentenciar.

Els Jocs esportius, que se celebren cada tres anys, van començar el 2016 a Escaldes-Engordany i estan organitzats pels set comuns, el Comitè Olímpic i comptem amb el suport de Govern i amb la col·laboració de les associacions de gent gran. Els jocs acaben avui amb diverses proves i la cerimònia de cloenda i el lliurament de medalles a les 18 hores a l’Estadi Comunal.

Més de 300 padrins deixen clar que l'edat no importa

Més de 300 padrins deixen clar que l'edat no importa

tracking