Vendrell acusa Marín de tenir “poca sensibilitat” amb el patrimoni cultural

Vendrell acusa Marín de tenir “poca sensibilitat” amb el patrimoni culturalPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cèlia Vendrell va llançar unes dures acusacions contra la cònsol Trini Marín, a qui va acusar de tenir “poca sensibilitat” amb el patrimoni cultural de la parròquia. Durant més d’una hora, la consellera socialdemòcrata va lamentar que el comú no eviti “l’enterrament en vida” de les persones que viuen a casa Trenella, un edifici aixecat l’any 1846 a la zona d’Engordany, al costat del qual es farà un nou habitatge a només un metre de distància de la façana principal i que està catalogat com a edifici inventariat. “És una casa doblement protegida, per una banda pel comú però, a més, forma part del conjunt arquitectònic d’Engordany i em sorprèn la poca sensibilitat que demostren amb un edifici històric com aquest on els seus habitants quedaran enterrats en vida”, comentava indignada, i instava el comú a retirar el projecte de nova construcció “perquè rectificar és de savis”.

Aquestes paraules van enfadar Marín que li va recordar que no pensa modificar el cadastre per arreglar aquest problema perquè “si he tret dues majories absolutes és perquè la gent confia en mi com a gestora i que compleixo tots els reglaments. Es pensa que m’he tornat boja?” li va etzibar. Marín i el cònsol menor, Marc Calvet, van lamentar que casa Trenella es vegi perjudicada pel nou edifici però defensen que només poden intentar mediar entre les dues parts, ja que “compleix amb tots els requisits”, va indicar Calvet. El conseller de L’A+I, Higini Martínez Illescas, va fer la seva segona intervenció en tot el consell de comú per donar suport a la majoria i recordar-li, “que si el comú bloqueja el projecte, podria tenir problemes seriosos”.

Ningú va ser capaç de convèncer Vendrell que no és competència del comú interrompre un projecte que compleix tots els requisits. Fins i tot el secretari va intervenir per explicar-li que segons el cadastre el fet que un edifici sigui catalogat d’inventat no impedeix que es construeixi al seu voltant, sinó únicament que aquest hipotètic nou edifici també ha de tenir les parets de pedra. Segons totes les parts, Vendrell inclosa, l’única opció és que els propietaris portin el cas a la batllia i que sigui la justícia qui resolgui el conflicte definitivament.

tracking