Estacions

El comú desautoritza les activitats amb canoa als llacs de Tristaina

La polèmica generada l’estiu passat ha portat la corporació a negar els permisos perquè Arcalís pugui repetir l’oferta de ‘paddle surf’

El comú desautoritza les activitats amb canoa als llacs de TristainaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’arribada de l’estiu, Ordino Arcalís pretenia tornar a posar en marxa l’activitat de paddle surf als llacs de Tristaina. L’activitat que l’estació va estrenar la temporada passada, però, va generar una onada de queixes i fins i tot es van recollir més de 2.000 signatures per fer fora les canoes de Tristaina. Per aquest motiu, el comú d’Ordino ha decidit denegar els permisos que els responsables de l’estació havien demanat amb la intenció de repetir l’activitat enguany.

Així ho va explicar ahir el director d’Ordino Arcalís, Xabier Ajona, que va lamentar no haver “obtingut les autoritzacions per poder donar continuïtat” a l’oferta aquàtica. Unes declaracions que Ajona va fer durant la presentació de la temporada d’estiu de Grandvalira, en què l’estació ordinenca s’integra per primera vegada amb activitats com ara l’obertura del telcadira de Creussans. “Esperem que sigui tot un èxit”, va apuntar el director general de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño. I és que, segons Tor­reño, la crisi que va viure el domini ja és cosa del passat i ara “s’ha de donar continuïtat al projecte d’estiu”. Per aquest motiu, el director general va destacar que “s’han fet inversions importants” i es va referir al Magic Gliss, un tobogan alpí situat al Mon(t) Màgic que es va estrenar l’hivern passat i que obrirà per primera vegada a l’estiu. De fet, el responsable d’Ensisa, David Hidalgo, va apuntar que el Magic Gliss “serà el producte estrella” de les activitats a la zona de Canillo. Hidalgo va calcular que l’atracció, que s’uneix a tota l’oferta familiar del parc canillenc, podria atreure uns 20.000 visitants.

Precisament, l’obertura del Mon(t) Màgic el 22 de juny donarà el tret de sortida a la campanya estival de Grandvalira, que s’espera amb optimisme des de la direcció. El mateix Hidalgo va celebrar “uns anys de consolidació” i va augurar un creixement de “dos dígits”. Des de Saetde, el director de desenvolupament de negoci, Xavier Salinas, va destacar la possibilitat de contractar rutes amb guies de muntanya.

tracking