Camps de neu

Viladomat i Baró tanquen un acord per a un forfet conjunt

La marca Vallnord podrà ser usada per Pal Arinsal durant dos o tres anys i després si es vol seguir caldrà un nou acord

Crisi a Vallnord
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pal Arinsal i Ordino Arcalís tenen un principi d’acord per a la dissolució de Vallnord i la intenció és presentar-lo de forma conjunta la setmana vinent. El pacte preveu que Ordino deixi la marca Vallnord i que no la utilitzi mai més, ja que passa a formar part de Grandvalira. La Massana podrà usar el nom de Vallnord durant dos o tres anys sense haver d’abonar cap quantitat a Arcalís. Un cop passat aquest termini si el proper comú massanenc vol continuar amb el mateix nom haurà d’arribar a un nou acord amb l’estació ordinenca. Aquest lapse de temps dona l’opció a Pal Arinsal per decidir si opta o no per un nou nom i comença a promocionar-lo.

Un altre punt de l’acord, segons les fonts consultades, passa perquè les dues estacions posaran a la venda un forfet conjunt, però no portarà el nom de Vallnord a causa que Arcalís vol desvincular-se totalment d’aquesta marca. Cal trobar quin serà l’apel·latiu per a la nova entrada comuna dels dos camps de neu, però possiblement es buscarà algun nom que sigui similar al que s’ha utilitzat fins ara.

Consens obligat

L’acord ha suposat cessions per part de les dues parts, ja que era imprescindible la unanimitat per trobar una sortida. Els estatuts estableixen que, encara que la Massana té dos terços de Vallnord, cal la signatura dels dos màxims responsables de les estacions per poder tirar endavant un pacte. Aquesta circumstància obligava fins ara a tenir les signatures dels cònsols de la Massana i Ordino, però amb l’adquisició d’Arcalís per part de Joan Viladomat és l’empresari qui ha de rubricar els acords com a nou accionista majoritari.

El pacte que es rubricarà la setmana vinent és un acord que es pot considerar provisional fins que la Massana acabi de decidir quina és l’estratègia comercial per als seus camps de neu. El fet que només quedin sis mesos de mandat ha provocat que el comú massanenc lluités per trobar una sortida al problema que es planteja de forma immediata, un cop Arcalís va anunciar que deixava Vallnord. En el futur, amb una campanya electoral pel mig en què cada partit podrà posar damunt de la taula les seves propostes, serà la propera majoria comunal aquella que prengui un posicionament respecte al futur de la marca. L’acord al qual s’ha arribat l’han de ratificar els consells d’administració.

Viladomat i Baró tanquen un acord per a un forfet conjunt

tracking