Reportatge

En mans dels joves

Els nens i nenes que ahir van passar una jornada festiva al Prat del Roure van poder gaudir d’una sèrie d’activitats, jocs i tallers centrats en el reciclatge i la cura del medi ambient amb què van poder aprendre els valors de l’ecologia d’una manera diferent.

En mans dels joves

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És bo que la canalla comenci a admirar i cuidar el que els quedarà després perquè nosaltres els deixem el planeta bastant malament.” D’aquesta manera va reconèixer ahir el conseller de Medi Ambient d’Escaldes-Engordany, Didier Aleix, que la cura del medi ambient es troba en mans dels més petits, les generacions que arriben i als quals se’ls ha d’intentar inculcar la cultura del reciclatge. I ahir, en commemoració del dia del medi ambient del proper 5 de juny, els set comuns van celebrar conjuntament al Prat del Roure de la parròquia escaldenca la Festa del Medi Ambient, on els més petits van poder realitzar activitats, jocs i tallers relacionats amb el reciclatge amb què van poder aprendre divertint-se.

Els assistents, la majoria d’ells famílies amb nens i nenes petites, van poder participar en diferents activitats: un taller de manualitats amb residus; un concurs de preguntes sobre com reciclar correctament; la possibilitat de provar el videojoc Recicla-clar amb premis pel mig o participar en tallers d'obtenció i elaboració de mel o d'elaboració de paper reciclat. “Les meves filles són petites però tenen molta consciencia de cuidar el medi ambient i reciclar”, va explicar el Nicolás, un dels assistents a la festa. “A casa reciclem i a Xile (on va néixer) no es fa tant, per tant ens crida l’atenció i volem que elles també n’aprenguin”, afegeix mentre les filles construeixen edificis amb residus en una activitat on els petits podien fer manualitats amb envasos. L’Alba, una de les coordinadores del taller, va valorar que es tracta d’una activitat “molt participativa i que els ha cridat molt l’atenció”. “Està bé que ho facin perquè aprofiten coses que haurien anat a la brossa”, explica. Un altre dels tallers als qual es va apropar més la canalla va ser el de la creació de refugis per insectes. “Vam anar per diferents deixalleries a recollir palets i fer aquesta activitat a partir de material reciclat”, va explicar l’André en un estand on es mostraven les cases construïdes a les escoles d’Encamp, d’Ordino o l’aula taller de la Massana, entre d’altres. “Està pensat per conscienciar-los”, va explicar l’André. La directora del departament d’Higiene, Medi Ambient i Agricultura del comú d’Encamp, Vanessa Carrascosa, va considerar que l’educació en aquest àmbit és bàsica. “No només estudiar i aprendre sobre el reciclatge a les escoles, que potser es pot fer més feixuc, sinó que amb aquests tallers puguin aprendre sobre el medi ambient d’una forma més divertida”, va manifestar.

En mans dels joves

tracking