Activitats al Pas de la Casa per atraure turistes els ponts fins a final d'any

El comú ajudarà a dur a terme la proposta de l’associació Iniciativa Publicitària amb subvencions puntuals

Activitats al Pas de la Casa per atraure turistes els ponts fins a final d'anyC.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Pas de la Casa impulsarà una sèrie d’activitats durant els dies festius que permetin fer pont per tractar d’atraure turistes, en especial de nacionalitat francesa, amb l’objectiu de poder pal·liar l’afectació que van patir comerços, restaurants i hotels pel tancament de l’RN-22 durant 18 dies. Aquesta va ser una de les demandes que l’associació de comerciants d’Iniciativa Publicitària va proposar durant la reunió que el seu pre- sident, Jean-Jacques Carrié, va mantenir divendres passat amb el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres. Les dues parts van acordar dur a terme aquest reclam durant els ponts tant de França com d’Espanya dels propers mesos i fins a finals d’any. “Trobo perfecte fer publicitat i animació al Pas de la Casa per atraure gent”, va expressar ahir el cònsol major de la parròquia.

Torres va manifestar que per poder realitzar aquestes activitats va oferir subvencions puntuals per tal d’ajudar l’associació, a banda de l’ajuda anual que ja rep per part del comú de 24.000 euros. Serà la mateixa Iniciativa Publicitària qui decideixi quin tipus de reclam duu a terme durant els propers ponts, ja sigui mitjançant animacions, espectacles, actuacions de música o inflables per a la canalla, tal com va enumerar el cònsol major encampadà. “El comú estarà al seu costat”, va reiterar Torres.

Un altre dels temes tractats durant la reunió va ser el subsidi que ofereix el comú als establiments del Pas per ajudar-los a recuperar-se econòmicament. El cònsol major va recordar que dos tècnics de la corporació van re-córrer el Pas de la Casa per informar els establiments sobre el procediment per realitzar la sol·licitud d’ajudes. “Ja han visitat més de 230 establiments, xifra que correspon a aproximadament el 90% de negocis del Pas”, va dir. L’entrada de sol·licituds es va iniciar a principis de setmana i, segons el cònsol, “anem a bon ritme”. “Crec que abans del 30 de juny la majoria dels establiments hauran fet la demanda”, va afegir.

Reportatge.

DIADA DE LA MARE DE DÉU DE L'ECOLOGIA

Una pregària ecologica

Encamp és una de les parròquies que més cuida les seves tradicions. I ahir, amb la celebració de la diada de la Mare de Déu de l'Ecologia, no només van respondre els encampadans amb la seva presència al bell mig del camí de les Pardines, sinó que també va acompanyar el bon temps. Així, una quarantena de persones van assistir a la diada després de recórrer un quilòmetre i mig del sender natural adaptat que finalitza al llac d'Engolasters i que separa l’aparcament de la majòlica de la verge. La diada va començar amb una pregària en honor a la mare de Déu de l’Ecologia per part del mossèn Antoni Elvira amb una sèrie de cantades que van seguir tots els assistents. Un cop finalitzada, es va fer l’ofrena floral a la verge. En un ambient més festiu, es va repartir coca i xocolata per esmorzar, així com testos amb plantes i flors, mentre sonaven sardanes.

La majòlica de la Mare de Déu que presideix l'oratori és obra de l'artista català Ramon Argilés i va ser realitzada l'any 1999, any en el qual la consellera de Cultura d’Encamp d’aquella època, l’Elena Picart, va impulsar la seva col·locació i realitzar la litúrgia que encara es manté. “Va tenir un gran encert”, va manifestar el cònsol major, Jordi Torres. “És una trobada molt agradable amb una caminada que va molt bé fer-la, en especial a la gent gran”, va exposar Torres, que alhora va lloar l’entorn en què es fa la litúrgia. “Estem molt satisfets perquè cada dia hi passa més gent”, va afegir. El mossèn Elvira va manifestar que enguany ha estat dels anys amb més participació en l’aplec. “Si fa bo la gent s’anima a pujar a peu”, va expressar el mossèn d’Encamp que va destacar l’indret en el qual se celebra la missa.

tracking