El comú rep una quarantena de sol·licituds d'ajuts al Pas de la Casa

Tècnics del departament d’administració de la corporació ja han visitat 230 negocis per informar del procediment per beneficiar-se del subsidi

El comú rep una quarantena de sol·licituds d'ajuts al Pas de la CasaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp ha rebut fins ara una quarantena de sol·licituds de comerços, hotels i restaurants del Pas de la Casa per demanar les subvencions que des de la corporació es van oferir per tractar d’ajudar els negocis afectats pel tancament de la carretera RN-22 a causa d'una esllavissada el 27 d'abril passat que va impedir l’arribada de turistes francesos per carretera durant 18 dies. Els titulars dels comerços ja van començar a entrar les sol·licituds per obtenir les ajudes excepcionals a principis d’aquesta setmana. Per tal d’obtenir-les, els negocis del Pas de la Casa han de complir dos requisits mínims: que l’establiment sigui explotat durant tots els mesos de l'any i no tenir deutes amb el Comú d'Encamp. El termini per demanar el subsidi finalitza el diumenge 30 de juny.

Durant els darrers dies, tècnics del departament d’administració de la corporació han visitat uns 230 negocis del Pas de la Casa amb l’objectiu d’informar sobre el procediment que els comerciants han de seguir per beneficiar-se del subsidi. Així, els comerços hauran de fer arribar al Servei de tràmits la sol·licitud de mesures especials, que serà estudiada per l'inspector de comerç als efectes de verificar que el negoci té activitat durant tot l'any. D’altra banda, el departament d'Administració durà a terme el seguiment i l'anàlisi. Si el sol·licitant compleix tots els requisits, es traslladarà al departament de Finances de la corporació per aplicar les ajudes sobre les figures d'ingrés indicades a la sol·licitud. Els tipus de subsidi que es poden demanar corresponen al 7% de l’impost de radicació, la taxa d'higiene pública i el preu públic de la instal·lació de terrasses i d'exposició de mercaderies a la via pública, tal com es va aprovar en consell de comú que es va celebrar el dijous 23 de maig. La corporació destinarà 90.000 euros per a aquestes ajudes.

REUNIÓ AMB EL CÒNSOL

El president d’Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, es va reunir ahir amb el cònsol d’Encamp, Jordi Torres, amb l’objectiu de presentar una sèrie de demandes relacionades amb els ajuts impulsats des de la corporació davant d’una sèrie de dubtes sorgits per part d’alguns negocis del Pas de la Casa. Per exemple, la gerent de l’hotel Pic Marí, Rosa Pla, que va ser informada pels tècnics d’aquestes ajudes, considera que la rebaixa del 7% en una sèrie de taxes de la corporació no és suficient per poder recuperar el que es va perdre durant els 18 dies en què la carretera va romandre tancada. “No veig que sigui gran cosa”, va manifestar Pla.

D’altra banda, el propietari de l’hotel Les Truites, Josep Antoni Ayala, considera que aquests ajuts “no cobreixen ni de lluny les pèrdues que s’hagin pogut tenir”. Ayala planteja que hi ha comerços que han patit més que d’altres el tancament als quals “se’ls hauria d’ajudar més”.

L’ocupació dels hotels, a mig gas tot i el pont

Els comerços i hotels del Pas de la Casa esperaven el pont de l’Ascensió d’aquest cap de setmana per rebre turistes francesos i poder pal·liar els efectes econòmics que es van derivar del tancament de l’RN-22. No obstant, tot i el destacat ambient que hi ha al Pas durant aquests dies, els hotelers manifesten que l’ocupació es manté “a mitges”. La Rosa Pla, gerent de l’hotel del Pic Marí, assegura que l’ocupació està al 50% i que tots ells són de nacionalitat francesa, unes xifres semblants a les de l’hotel Mirtil o l’hotel Les Truites. “En caps de setmana llargs es reparteix l’ocupació, ja que molts dels turistes no es queden a dormir”, manifesta el propietari, Josep Antoni Ayala.

tracking