La nova parada de taxis al centre afegirà places

L’espai del carrer Josep Rossell tindrà unes sis zones per aparcar, com a l’antic de Pau Casals

La nova parada de taxis al centre afegirà placesComú d'Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La parada de taxis del centre d’Andorra la Vella, que està situada al car­rer Josep Rossell, a tocar de la part baixa de l’avinguda Meritxell, s’ampliarà i els taxistes gua­nyaran places per estacionar els vehicles. Així ho ha confirmat la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que avança en declaracions al Diari que “s’hi ficaran un parell de places més” desplaçant els contenidors que actualment ocupen part de la calçada. D’aquesta manera, passant de quatre a sis, els taxistes tornaran a tenir un nombre de places similar al que hi havia a la parada del carrer Pau Casals, a pocs metres de l’actual i que estava operativa fins a la setmana passada.

Aquesta va ser una de les demandes que la branca dels taxistes de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) li va traslladar a Marsol durant la reunió que van mantenir dimarts passat amb la mandatària. Una trobada en què, segons fonts sindicals, “la cònsol es va mostrar molt receptiva”. “Agraïm aquest primer pas en pro d’aconseguir un taxi que esdevingui un servei públic de qualitat per al país i els seus usuaris”, destaca el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach. Durant la reunió els taxistes també van reclamar millores en la senyalització de la parada de Josep Rossell i la possibilitat de poder fer un canvi de sentit al mateix carrer. “Ara per poder estacionar a la parada els cotxes han d’entrar o sortir marxa enrere perquè no es pot fer un canvi de sentit i això és un perill”, van lamentar fonts sindicals. Una petició que Marsol s’ha compromès a estudiar i que titlla “de bona solució”. En paral·lel, els taxistes van demanar a Marsol “un millor encaix” a l’Estació Nacional d’Autobusos (ENA). En concret, manifesten que a hores d’ara només hi pot haver un taxi disponible a la sortida de l’estació per recollir passatgers, mentre que la resta de vehicles han d’esperar el seu torn a la parada, a l’entrada de l’ENA, per poder passar, d’un en un, a recollir clients. És a dir, assenyalen les fonts consultades, “per als taxis hi ha un semàfor que només permet que hi hagi un vehicle llest per recollir gent”, i tan sols quan aquest vehicle marxa amb passatgers a bord un altre taxi pot passar a la sortida de l’estació.

El problema arriba quan hi ha turismes particulars que ocupen la plaça reservada al taxi, ja que “no hi pot passar cap taxi”. Per això, volen que hi pugui haver més d’un taxi aturat a la sortida. En aquest sentit, Marsol afirma que “mirarem de fer el possible per trobar una solució”.

Carles Areny, nou conseller Social

El nou conseller del comú, Carles Areny, que substituirà Ester Vilarrubla, nomenada ministra d’Educació, assumirà la conselleria Social que va deixar Vilarrubla. Cal recordar que la ja ministra també era responsable de l’àrea de Participació Ciutadana, si bé aquesta responsabilitat podria recaure en un altre conseller del comú, van informar des de la corporacio.

tracking