Mortés proposa al quart traslladar casa comuna a l'hotel Casamanya

La idea és “preliminar” però permetria donar un ús a l’edifici i “revitalitzar” la plaça major del pobles. El cònsol vol presentar un avantprojecte abans del final del mandat i que el materialitzi la següent majoria

Mortés proposa al quart traslladar casa comuna a l'hotel CasamanyaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major ordinenc, Josep Àngel Mortés, ha proposat al quart que els cedeixi l’edifici de l’hotel Casamanya per traslladar-hi tots els departaments de casa comuna. Així ho va explicar després de comentar que ja ha fet la petició per carta i que de moment “sembla que hi ha bona predisposició” per ambdues parts. “Els vam enviar aquesta carta en què els explicàvem la nostra idea i ara el que haurem de fer és reunir-nos amb ells i treballar perquè ens cedeixin l’espai on ubicarem les nostres oficines”, va dir. Com va reconèixer Mortés, el pla no és nou i ja es va tractar en anteriors consolats, però ara els permetria “centralitzar els serveis” i donar una sortida a un edifici històric de la parròquia que en els darrers mesos ha generat tibantors entre la majoria i el quart. “És un edifici emblemàtic que tenim al qual volem donar un ús. En aquest sentit, convertir-lo en la seu comunal li donaria encara més rellevància i a nosaltres ens permetria ubicar-hi totes les oficines i, d’alguna manera, centralitzar els serveis que ara tenim repartits en diferents espais”.

Etiquetes:

El mandatari va afirmar que és només “una proposta preliminar”, però que el quart ja hauria constituït una comissió per començar a tractar-la. Sembla clar que no es farà durant aquesta legislatura perquè primer caldrà condicionar l’edifici, i malgrat que no hi hagi un projecte en ferm és clar que costarà bastants milions d’euros. “És una proposta preliminar que els vam presentar i que ara haurem de treballar tots junts per desenvolupar-la. És evident que passarà al mandat següent i que pot costar molts diners, però ens agradaria tenir un avantprojecte de com podria ser abans del final del mandat”, va indicar Mortés, que hi va afegir que aquest moviment permetria “revitalitzar” la plaça major, ja que l’actual edifici de la casa comuna es podria destinar a noves activitats i comerços que ajudessin a fer-ho. “Tot plegat servirà per revitalitzar la plaça d’Ordino i podríem aprofitar tots els baixos de l’edifici per encabir-hi nous locals en els quals fer noves activitats que donin més moviment al centre. Una altra possibilitat seria que s’hi establissin negocis que aportin valor.”

La manca d’espai que tenen a l’actual edifici comunal és una de les raons per les quals aposta pel canvi, i recorda que quan es va fer l’ampliació va ser precisament perquè no van arribar a un acord amb el quart perquè la voluntat ja era la de traslladar-hi les oficines. “Ens falta espai i treballar tots junts a part de ser molt més útil seria més agradable. De fet, els responsables de les dues parts ho van parlar en el seu moment però no van arribar a un acord i per això es va reformar l’edifici. Ara crec que tindríem més possibilitats vist el retorn que hem tingut.” El llevador del quart, Toni Hernández, per la seva part, es va mostrar “molt satisfet” amb la proposta i està “convençut que arribarà a bon port”, va explicar. “Ara hem de crear una comissió mixta per treballar-ho però per unanimitat, tots els membres ja hem dit que sí”, va afirmar.

Amb aquest projecte, Mortés ha recollit el guant que un grup de persones de la parròquia, encapçalades per l’empresari Antoni Zorzano, va llançar fa un parell de mesos quan va fer una recollida de signatures per demanar que sigui Govern qui financi la rehabilitació de la façana, però que fos el comú qui l’ocupés.

tracking