reportatge

El cel juga amb l'Andoflora

La 26a edició de la fira ha estat marcada per la inestabilitat temporal que ha patit el país durant aquest cap de setmana, amb pluja i fins i tot calamarsa dissabte, i clarianes i estones de sol durant diumenge, cosa que va permetre remuntar el nivell de vendes.

El cel juga amb l'AndofloraCarles Faneca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Massana va viure aquest cap de setmana dos dies plens de color gràcies a les flors i plantes que gran part de les divuit parades participants en l’Andoflora van exposar a la plaça de les Fontetes de la parròquia. Aquest color, però, es va veure atenuat durant part del cap de setmana, especialment dissabte, quan el cel va fer cas a les previsions de fred, pluja i calamarsa, una situació que va fer minvar el nivell de vendes dels paradistes. “Les vendes han estat fluixes, el temps ha estat dolent”, va manifestar el José Luis, de la parada Lo Florista, guanyadora del concurs de decoracions urbanes. “Cada any ens passa, hauria d’estar més protegit, sobretot per guardar el gènere”, va expressar el propietari de la Floristeria de Sant Julià, una consideració que comparteix la Lourdes d’Aquanova, d’Andorra la Vella. “És més maco descobert si fa bo, però si fa aquest temps hauríem d’estar a cobert”, va manifestar. No obstant, el sol d’ahir va permetre un respir als paradistes, que van poder veure com la gent, en especial els residents, es van animar a passejar entre les parades. “Quan hi ha hagut una clariana la gent s’ha acostat al mercat a veure el que teníem”, considera l’Anna, de la botiga E-Naturam d’Escaldes-Engordany, una paradista que va debutar enguany a l’Andoflora i que es va mostrar contenta per les vendes que va poder fer tot i la pluja.

Des del comú es fa un balanç positiu de l’edició d’enguany i consideren que s’han superat les expectatives que es tenien abans d’inaugurar la fira, ja que es preveia mal temps i finalment hi va haver llargues estones de sol. “La gent s’hi ha bolcat”, va manifestar satisfeta la consellera Natàlia Cusnir, que va destacar que durant la jornada d’ahir, en especial les estones en què els núvols van marxar, la plaça es va omplir “de gom a gom”. Tot i la inestabilitat del cel, Cusnir assegura que es van poder dur a terme totes les activitats que estaven programades amb alguns canvis d’emplaçament.

Davant possibles solucions exposades pels paradistes per lidiar amb la pluja, la consellera considera que el maig és el mes idoni per fer l’Andoflora, un cop finalitzada la temporada d’esquí. Celebrar la fira unes setmanes més tard per evitar les pluges faria que se solapés amb altres activitats d’estiu. Cusnir tampoc creu que tornar a un espai cobert sigui la solució, ja que recorda que la gent es queixava que feia massa calor. Un dels espais amb més èxit va ser el fotomaton, on no va deixar de passar gent per tenir un record de l’Andoflora.

tracking