Patrimoni

La restauració del Fargo es retarda pels diners

L’associació Velles Cases Andorranes lamenta que les corporacions només donin 4.000 euros dels 28.000 que havia sol·licitat

La restauració del Fargo es retarda pels diners

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de restauració del Dodge Fargo que impulsa l’associació Velles Cases Andorranes es veurà frenat per la minsa aportació econòmica que els comuns han donat a l’entitat, segons explica el president, Claude Benet, que reconeix que esperava una quantitat molt superior a la que finalment dimarts es va anunciar en la reunió de cònsols. “Vaig enviar una carta a cada comú demanant-los 4.000 euros, 28.000 en total, per començar la restauració a final de mes o principi de juny. Estic molt agraït però no ens ajuda gaire i haurem de seguir treballant per trobar els diners suficients per iniciar el projecte”, expressa Benet, que creu que la petició “és raonable” i que la tornarà a formular més endavant. “Primer esperarem la resposta oficial i després els tornaré a fer la petició perquè crec que demanar 4.000 euros a cada comú no està fora de lloc, sinó que és raonable”, i afirma sentir-se “decebut” perquè “4.000 euros entre tots és simbòlic”.

Per la seva part, els cònsols atribueixen la situació a un mal­entès, ja que ells van atorgar la subvenció que creien que els havia demanat l’associació. “A la carta ens indicava aquesta quantitat i tots vam interpretar que era entre tots, per això vam decidir fer-la”, comenta el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres. Des de la Massana, el cònsol major, David Baró, aporta un argument similar. “És un malentès perquè 28.000 euros és una xifra a la qual des de l’associació de cònsols no podríem donar resposta.” En aquest sentit, Torres recorda que si cada comú hagués de fer l’aportació de forma individual “ens obligaria a seguir un procés molt més llarg i laboriós perquè el procediment és molt diferent. Hauríem d’adjudicar-la, passar per comissió... i s’allargaria molt més”, comenta.

Aquesta explicació, però, no convenç el president de Velles Cases Andorranes, que no descarta la confusió però afirma que la petició es va fer directament a les corporacions i no a l’associació de cònsols. “Suposo que sí que es deu tractar d’un malentès però jo vaig enviar dues cartes. La primera a cada comú i després de la reunió de cònsols del mes passat em van demanar més informació, i va ser aleshores quan els vaig enviar la segona, ara sí a l’associació.” A més, recorda que en aquesta segona missiva els explicava que ja han recaptat 12.000 euros, 7.000 de donacions particulars i 5.000 més d’Ski Andorra, i que “amb la seva, podríem arribar als 40.000, per tant, no entenc com calculen que 12 més 4 fan 40”, reivindica.

El Fargo, per tant, seguirà “resguardat” en un magatzem industrial de la capital en espera que l’entitat reuneixi els diners per començar a treballar, ja que el projecte costarà entre 60.000 i 80.000 euros. “No desisteixo i seguiré buscant el finançament, però el que no vull és fer entrar el vehicle en un planxista i després no poder-lo pagar.”

Benet reconeix que ha tingut ofertes per vendre’s el Fargo i restaurar-lo, però que les ha rebutjat perquè se’l volien endur i el vehicle “forma part del nostre patrimoni i de la nostra història”.

tracking