Ordino vol augmentar fins a 2.500 socis la capacitat del Centre Esportiu

La reforma permetrà ampliar el gimnàs i els vestuaris, i inclourà un edifici annex on hi haurà la recepció i el judo

Ordino vol augmentar fins a 2.500 socis la capacitat del Centre EsportiuCOMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La reforma que ja s’ha iniciat al Centre Esportiu d’Ordino (CEO) permetrà augmentar el nombre de socis de la instal·lació i passar dels 1.800 actuals fins als 2.500, segons van declarar ahir el conseller de Turisme i Esports, Jordi Serracanta, i la cap del departament, Judit Villaró, en la presentació dels treballs que es va fer ahir al mateix Centre Esportiu. “Un cop finalitzades les obres, la idea és pujar el sostre de qualitat fins als 2.500 socis i pensem que hi podem arribar perquè ja en tenim 1.800, més 200 abonats, més els nois de l’FP...”, va dir Villaró, qui va reconèixer que la xifra pot oscil·lar posteriorment, segons el funcionament que tingui. Un altre element per incrementar el nombre d’usuaris és aplicar noves tarifes horàries, una oferta que van treure després de l’incendi dels Serradells, que va generar un augment de la demanda i “especialment la dels matins ha tingut molt bona acollida”, va dir.

Villaró va explicar que després del tancament del gimnàs Urban de la Massana i d’aquest incendi es va produir una forta demanda que els va obligar a obrir una llista d’espera “que encara mantenim activa”, a la qual volen donar sortida abans de l’estiu, per això no descarten accelerar el ritme de les obres. “No para de créixer la demanda i per això estudiarem posar el turbo a les obres, obrir una recepció provisional i donar resposta als clients actuals que pateixen la saturació del centre i també a les persones que estan a la llista d’espera”.

Dos grans vestuaris

Perquè això sigui possible, una de les primeres accions i, de fet, la més destacada serà fer dos grans vestuaris a les plantes inferiors de l’edifici que fins no fa gaire temps ocupava l’Escola d’Art. Per Serracanta i Villaró, és essencial aquest trasllat perquè permetrà ampliar la zona del gimnàs i així aconseguir més capacitat. “És una de les principals necessitats que teníem i que ens demanaven els usuaris perquè cada vegada en tenim més i la veritat és que se’ns quedaven petits”, va afirmar el conseller. La cap d’Esports va afegir que disposar d’aquests nous elements “és una de les coses més necessàries que ens calen pel nombre de socis, i podrem reordenar l’espai de tal manera que fins i tot ens plantegem ampliar la zona del gimnàs al lloc que ara hi ha la zona de joc infantil, que es podria desplaçar fins a la planta de dalt”.

Com ja s’havia anunciat, la reforma del CEO implica la construcció d’un nou edifici de quatre plantes que anirà situat a la zona on actualment hi ha una terrassa exterior que està en desús. En aquest nou espai s’ubicarà la recepció a la part baixa, que anirà connectada amb l’edifici principal. També acollirà la part administrativa, una gran sala que principalment donarà servei al judo i a la darrera planta, una sala polivalent que encara no té una funció assignada. “Amb tots aquests canvis millorarem els accessos, donarem un millor servei als nostres clients i solucionarem la incongruència que tenim ara que la recepció no estigui a cap de les dues entrades”, comenta Villaró. També tindrà un ascensor que unirà la part alta del poble amb la baixa, ja que un cop estigui construït, l’accés a l’edifici només es farà per aquesta segona. “Volem separar la zona pública de la privada i que al centre esportiu només hi entrin els clients, però mantenint la connexió amb la part baixa del poble per mitjà d’aquest ascensor”, va explicar Ser­racanta. Xavier Orteu, l’arquitecte encarregat de les obres, va afegir que el projecte malgrat que és engrescador “és molt complex i volem mantenir els eixos principals de la construcció original i, per descomptat, no alterarà la visió del poble, que és una de les característiques d’Ordino”.

3,6 milions d’euros

Les obres costaran uns 3,6 milions d’euros i el termini d’execució finalitzarà l’estiu de l’any vinent. El comú ha destinat dues partides plurianuals per finançar-lo i passarà a ser pràcticament un espai esportiu. “Ens quedarà un edifici que deixarà de ser sociocultural i esportiu i estarà gairebé dedicat a l’esport”, va apuntar Serracanta, que va indicar que fa dos exercicis que el CEO ha assolit el dèficit zero.

tracking