Mortés diu que per a Arcalís és difícil estar entre Vallnord i Grandvalira

El cònsol recorda que han de negociar amb les dues parts “i això no sempre és fàcil”

Mortés diu que per a Arcalís és difícil estar entre Vallnord i Grandvalira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, reconeix la dificultat que suposa per a Secnoa formar part de Vallnord però alhora tenir d’accionista majoritari Saetde, unes paraules que estan d’acord amb les expressades aquests dies pel director general de l’estació, Xabier Ajona, i pel director general de Nevasa, Alfonso Torreño. “És una situació molt difícil per a nosaltres i estem treballant per aconseguir el millor encaix possible entre les dues parts”, va expressar, i ho va exemplificar amb un cas concret. “El Xabier [Ajona] ha de negociar amb Marticella i després amb Grandvalira. No sempre és fàcil combinar les dues coses.” Tot i així, va reivindicar la importància de Vallnord, el qual va definir com “un actiu molt gran per al país”.

Etiquetes:

Aquestes declaracions les va fer després de la reunió de cònsols que es va celebrar ahir a Encamp, en la qual es va tractar la contractació d’un jurista perquè els ajudi a veure com els afectarà la nova llei de Funció Pública. “Hem decidit contractar un gabinet jurídic perquè faci un estudi de la llei i ens faci una proposta per adaptar les nostres ordinacions”, va explicar la cònsol menor d’Encamp, Esther París, que va afegir que “hi ha apartats que són d’obligat compliment, però d’altres els comuns els podrem adaptar en funció de les nostres necessitats”. Mortés també va recordar que el text legislatiu millorarà la mobilitat del personal i, per tant, “entre els comuns ens hem d’unir perquè sigui el més fàcil possible”.

A la trobada hi va assistir la ministra d’Exteriors en funcions, Maria Ubach, qui els va presentar el conveni signat amb la Generalitat de Catalunya per formalitzar l’ajuda que ja es presten mútuament en matèria d’extinció, de prevenció d’incendis i de salvament. També es va decidir formar un membre de Tràmits de cada corporació per conèixer la nova regulació de la CASS en matèria d’activitats econòmiques per compte propi i que puguin informar els ciutadans. Finalment, ja tenen gairebé enllestida la reforma de la Llei de finances comunals que presentaran aviat.

tracking