Canillo invertirà 2,5 milions en un circuit amb dos ponts penjants

La primera passarel·la lligaria amb el Roc del Quer i passaria pel riu de Montaup, mentre que la segona ho faria sobre el riu de la Vall del Riu

Canillo invertirà 2,5 milions en un circuit amb dos ponts penjantsC. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo vol potenciar el seu atractiu turístic, completant la zona del Roc del Quer i apostant pel senderisme a les muntanyes de la parròquia. Per aquest motiu, el ple canillenc va aprovar ahir un suplement de crèdit de 2,5 milions d’euros per al disseny i la construcció de dos ponts penjants a l’estil tibetà. El cònsol major, Josep Mandicó, va explicar que un pont “anirà per sobre” del riu de Montaup i l’altre sobre el riu de la Vall del Riu. El primer serà més petit, mentre que el segon serà més llarg. Aquests dos ponts formaran una ruta que lligaria “amb un camí, existent, que sortiria del Roc del Quer” i acabaria a tocar dels Plans i l’Aldosa de Canillo. Mandicó, però, va voler deixar clar que “no és un circuit marcat”. “Pots entrar per on vulguis i si només vols fer una part, la fas”, va afegir. En qualsevol cas, el cònsol major va remarcar que l’objectiu és aprofitar la xarxa de camins per aconseguir “ampliar l’oferta turística”.

Un nou “atractiu turístic”

“Això sí que serà un atractiu turístic segur perquè les dimensions, tot i que encara no tenim el projecte, seran espectaculars”, va argumentar, i va justificar que les dues noves infraestructures “seran una atracció per si soles”. “Estem molt convençuts que molta gent anirà simplement a passar pels ponts”, va afegir. En aquest sentit, Josep Mandicó va manifestar que “es diu sistema de pont tibetà, però serà un pont bastant rígid”. Demanat per l’accessibilitat de les passarel·les, el mandatari va assenyalar que serà transitable per a “tothom que no tingui gaire vertigen”. “Tot això va emmarcat en un projecte molt més ampli que al final de l’any ja podrem presentar”, va avançar Josep Mandicó, que va voler subratllar que se centrarà a fer realitat “diferents experiències que puguis anar fent al llarg de la parròquia”. Pel que fa als terminis, el cònsol major va assenyalar que ara es publicarà l’edicte del concurs i esperen fer l’adjudicació “abans de l’estiu”. Llavors, es trigaria “entre cinc i set mesos” a construir els dos ponts.

En relació amb el cost, uns 2,5 milions d’euros, Mandicó va indicar que els estudis previs “ens deien que amb aquest preu ho podem fer”.

NOVES ESCALES MECÀNIQUES

La corporació de Canillo va donar llum verd ahir a l’adjudicació per 239.932 euros d’unes noves escales mecàniques per unir la plaça Carlemany i la del telecabina. Seran quatre escales, dues de pujada i dues de baixada, que facilitaran la mobilitat dels esquiadors al llarg de la temporada d’hivern. En paral·lel, el consell comunal també va donar el seu vistiplau a l’adjudicació per 515.910 euros per dur a terme la reforma de l’edifici del telecabina per poder instal·lar les noves escales. “Això va englobat en la modificació de tot l’edifici i d’alguna forma volem buscar la facilitat per a l’esquiador”, va posar en relleu el cònsol major de la parròquia, Josep Mandicó.

tracking