La reforma de les avingudes s'aturarà si no ha finalitzat per la Puríssima

Torres va pactar aturar els treballs a Joan Martí i François Mitterrand si no estan enllestits per al pont de la Puríssima

La reforma de les avingudes s'aturarà si no ha finalitzat per la Puríssima

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp aturarà durant uns mesos les obres de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand en cas que no estiguin acabats els trams més importants per al pont de la Puríssima. Així ho va expressar el cònsol major, Jordi Torres, que va manifestar que existeix el compromís amb els agents afectats per les obres, com ara els comercials, restauradors i hotelers, “que si encara en queda algun per fer el deixaríem estar fins a l’any que ve i fins que no acabés la temporada no el reprendríem”, va explicar. Tot i que va manifestar la voluntat d’acabar-les en el termini previst, que és al novembre, també va reconèixer que actualment hi ha un retard d’una setmana per alguns problemes sorgits en fer la galeria de serveis. “Al principi vam tenir problemes perquè sortien bolos bastant grans i per tant van haver de canviar el sistema d’excavació. Ara comencem amb tota la zona de micropilotatges, que sobretot és on hi ha les edificacions, i si es compleix el previst les obres finalitzaran segons estava previst”.

El projecte sencer costarà uns cinc milions d’euros i, pel cònsol, és “una obra molt important que donarà una nova imatge d’Encamp amb la qual recuperarem el centre neuràlgic del poble, que era l’objectiu”. No descarta que pugui tenir continuïtat i, de fet, emplaça futurs consolats a fer-ho. “Suposo que seguiran, ja sigui cap al sud o nord, i en un termini de vuit anys tindrem les avingudes en condicions i una nova imatge del poble”.

Quant a les obres d’embelliment dels entorns de la plaça de l’església del Pas de la Casa, la voluntat és que puguin estar acabades abans de l’estiu. “Al juliol i agost hi ha molts turistes que arriben i per tant seria important tenir-les acabades aleshores”, va comentar Torres, que insistia que s’acabaran en el termini previst. Al poble també s’està fent la nova escola bressol, un centre que no estarà acabat en aquest consolat però que confia deixar bastant avançat. “Hem desplaçat un car­rer per guanyar més espai i al desembre no la veurem acabada però sí que deixarem la base i l’estructura perquè el pròxim acabi els interiors.”

Negociació amb Saetde

El comú està negociant amb Saetde quina serà la indemnització que se li hauria de pagar si no guanyés el concurs que es vol fer per donar la concessió de les pistes d’esquí per un període de cinquanta anys. Aquesta és la solució que han trobat entre totes les parts per donar sortida a l’acord d’intencions. “Saetde té uns edificis, telecadires, etcètera, que tenen un valor, i s’ha de calcular. A més, pels 18 anys que li queden de concessió, deixaran de rebre uns ingressos i compensacions que cal incloure. Per tot plegat, hem de trobar un acord que sigui coherent per a les dues parts”, va dir, i va afegir que “la voluntat és que el nou concessionari aporti aquests dividends. Ho hauria de fer el comú però és una de les condicions que haurà de portar el nou concessionari, va dir”. Tor­res no vol posar data per fer el concurs però afirma que “serà ràpid” si es posen d’acord en aquest punt, i salvaran les inversions que encara queden fer a l’estació.

tracking