Sorteny tindrà nou mirador per l'aniversari

El conseller de Turisme va anunciar que s’invertiran 47.000 euros per fer un embelliment de l’entrada i l’aparcament, que comptaran amb nova senyalització

Sorteny tindrà nou mirador per l'aniversari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Ordino construirà un mirador al parc de Sorteny abans de l’estiu. Així ho va afirmar ahir el conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta, a la presentació de les accions que la corporació portarà a terme amb motiu del 20è aniversari del parc. El mirador, que estarà situat al Grau de la Llosa i al qual es podrà accedir fàcilment des del refugi de Sorteny, comptarà amb una zona de relax amb gandules, una taula amb informació sobre el que el visitant hi pot albirar i un tòtem per fer-se fotos. “Avui dia, a molta gent li agrada comunicar a les xarxes socials on és, per això al tòtem s’indicarà que són al parc natural del Sorteny”, va explicar Serracanta.

Així mateix, el comú està preparant un concurs nacional per fer un projecte d’embelliment de l’aparcament i l’entrada al parc. La idea és millorar l’accés des de la carretera d’Arcalís i diferenciar-lo del de la vall de Rialb, ja que, segons va assegurar el conseller de Turisme, “moltes persones es queixen que no tenen clar on comença el parc natural”. En total, el comú invertirà prop de 60.000 euros (12.000 en el mirador i 47.000 en les obres d’embelliment) i l’objectiu és que tots dos projectes estiguin enllestits abans que comenci l’estiu. Si la meteorologia ho permet, el mirador es podrà visitar el 15 de juny, dia de l’aniversari del parc del Sorteny.

Per al dia de la celebració, la corporació prepararà un programa d’activitats per a totes les edats que inclourà, entre d’altres, visites al parc amb especialistes, i tallers de medicina natural amb plantes que es poden trobar a la mateixa vall. D’altra banda, s’ha convocat un concurs fotogràfic que comptarà amb dues categories, una per a instantànies del parc natural i l’altra per a imatges de tot l’entorn natural de la parròquia d’Ordino. Les fotografies es poden enviar fins al 16 de juny a l’adreça de correu electrònic cinvo@ordino.ad, adjuntant el títol de la fotografia i les dades personals de l’autor. Es repartiran tres premis, que inclouran un dinar o un sopar per a dues persones al refugi guardat del parc, una sortida guiada per a quatre persones i un lot de productes format per una tassa, una gorra i un llibre de fotografies. Els guanyadors es donaran a conèixer el 26 de juny a les 19.30 hores.

ES MANTÉ EL SERVEI DE BUSOS

El conseller de Turisme va anunciar que aquest any es mantindrà el servei d’autobusos per accedir al pac del Sorteny. Ser-racanta va explicar que la prova pilot que es va portar a terme l’any passat, amb la qual l’aparcament es va fer de pagament i es va habilitar un autobús llançadora per traslladar els visitants fins al parc, va servir per estudiar què va funcionar i què s’havia de modificar de cara a aquest any. Així, com que l’any passat els autobusos no s’omplien, es contractaran busos més petits i aquests estaran integrats en la xarxa de busos parroquials, fent ruta per tot Ordino perquè els visitants no es desplacin amb els seus vehicles particulars.

Sorteny tindrà nou mirador per l'aniversari

tracking