PS i liberals insten el comú a tenir més accions de Capesa per tenir un major control

Vendrell i Martínez-Illescas consideren que la corporació hauria d’aconseguir un control més directe sobre la Companyia d’Aigües Potables d’Escaldes-Engordany

PS i liberals insten el comú a tenir més accions de Capesa per tenir un major controlC.G

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La minoria al comú escaldenc va demanar ahir en la sessió del consell que la corporació adquireixi més accions de la Compa-nyia d’Aigües Potables d’Escaldes-Engordany (Capesa). D’aquesta manera, tant la consellera del PS+I, Cèlia Vendrell, com el representant de L’A, Higini Martínez-Illescas, es van unir en aquesta reclamació perquè “hi hagi un augment de les accions en titularitat del comú” i així “liderar la gestió de Capesa”. Vendrell va recordar que a hores d’ara la corporació té un 6% d’accions i va apuntar que hi ha dues vies per tal d’obtenir-ne més. La primera, va continuar, és que la majoria “notifiqui per carta Capesa que la voluntat del comú d’Escaldes és adquirir el màxim d’accions possible i així en cas de venda per part d’alguns dels accionistes, el comú les pugui adquirir”. La segona fórmula per augmentar la presència pública en aquesta societat és, segons Vendrell, convocar una junta general extraordinària que permeti una ampliació de capital, que alhora suposaria treure “un nombre d’accions suplementàries” que podria comprar el comú.

Etiquetes:

La consellera socialdemòcrata, però, va reconèixer la dificultat per celebrar aquesta junta, ja que es necessita la representació del 51% de les accions. Un problema amb el qual ja es va trobar el comú “dues vegades”, atès que es va voler celebrar una junta i no es va reunir el quòrum suficient a causa de l’atomització de l’accionariat. En quasevol cas, Vendrell va destacar que el PS vol que la corporació tingui el 51 per cent del total de les accions de Capesa. Per la seva part, Martínez-Illescas va remarcar que els liberals defensen que el comú aconsegueixi el 37,5 per cent de les accions per poder tenir tres representants al consell d’administració de la societat gestora d’aigües. Davant aquestes demandes, el cònsol menor, Marc Calvet, va respondre amb contundència i va afirmar que no s’han de crear “problemes ficticis i que no existeixen en el percentatge d’accions”. “És un fals problema”, va afegir, i va apostar “per solucionar els problemes que tenim”.

En aquesta línia, Calvet va anunciar que la nova estació de tractament d’aigua potable (ETAP) estarà llesta a finals d’any i va voler remarcar que ara l’objectiu és renovar els estatuts de Capesa per facilitar les convocatòries de juntes extraordinàries.

MÉS COL·LEGIS ELECTORALS

La cònsol major escaldenca, Trini Marín, va plantejar ahir la possiblitat d’obrir més col·legis electorals a la parròquia, si bé va remarcar que s’hauria d’estudiar “en el futur”. Una reflexió que Marín va fer arran de les propostes dels consellers de la minoria, que van demanar millores en l’organització de les eleccions. Vendrell i Martínez-Illescas van remarcar la necessitat de crear un servei de transport públic gratuït el dia electoral per facilitar el desplaçament dels votants, així com el fet d’indicar en els sobres el nom nacional o territorial o afegir la lectura braille als sobres i paperetes.

tracking