TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

succesos

Uns lladres alcoholitzats fugen en cotxe i s'estimben

Dos homes de l’Europa de l’Est, en escapar després de robar tabac a la Massana, van impactar contra una tanca lateral i van quedar a un pas de caure al buit cap al riu

Uns lladres alcoholitzats fugen en cotxe i s'estimbenJORDI LORENTE / ATV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins i tot al guionista de Holly­wood més creatiu li hauria costat fer una seqüència ràpida com la que es va viure ahir a la Massana pels volts de les quatre de la tarda. Dos homes originaris de l’Europa de l’Est en evident estat d’embriaguesa entren en un popular comerç massanenc proper a la sortida cap a Ordino. Els empleats s’adonen que tenen un comportament sospitós i són interpel·lats a la sortida perquè ensenyin les bosses i les jaquetes. S’hi neguen. Insisteixen i llavors surten corrents amb els evidents signes de no anara gaire fins. S’estan emportant productes, tot i que els de més valor eren cartrons de tabac i a hores d’ara encara no s’ha especificat quants. Però no era una gran quantitat, segons fonts properes a la policia.

Els dos lladres fugen i els empleats surten al darrere per aturar-los perquè tenen molt clar que s’estan enduent productes del supermercat. Els delinqüents es dirigeixen cap el cotxe, un Citroën ZX de l’any de la picor amb matrícula francesa. Arriben al cotxe, entren i engeguen per fugir. Els empleats han arribat fins al cotxe i apunten model i matrícula per trucar a la policia. Mentre es dona l’avís els lladres estan fugint en direcció Escaldes. La policia rep l’avís i s’alerta a les patrulles properes, però immediatament reben un nou avís: un cotxe s’ha estimbat en una rotonda de la Massana i el vehicle ha quedat mig penjat. Les patrulles que s’havien de fer càrrec del robatori són les primeres que arriben a l’escena i comproven que el vehicle estimbat és el Citroën AX gris amb matrícula francesa.

L’accident és estrany i des del primer moment hi ha la percepció, segons fonts policials, que el conductor no devia anar gaire bé. Circulant en direcció baixada ha agafat la rotonda i ha sortit disparat cap a l’altra banda de la carretera, ha creuat el carril contrari de pujada i ha acabat contra la tanca que separa la carretera del riu. Cal tenir en compte que hi ha uns quants metres entre la via i el llit del riu, fet que podia haver significat que els delinqüents haurien patit ferides molt greus.

El cotxe s’aguanta pels pèls i la primera anàlisi sobre el terreny marca que devia anar molt ràpid per, després de perdre el control, acabar trencant la tanca metàl·lica fins deixar mig cotxe a fora. El conductor és traslladat a l’hospital, detingut i sota vigilància perquè està ferit, i l’acompanyant és retingut. Tot s’explica quan es veu el 2,14 de l’alcoholèmia. El conductor quedarà detingut i passarà a disposició judicial, curiosament no per haver furtat, sinó pel positiu de 2,14, que és nivell de delicte penal. El copilot es comprovarà qui és i se’l foragitarà perquè l’import del furt és molt petit.

tracking