Els presos de la Comella faran mobiliari per al comú d'Escaldes

El Govern i la corporació negocien la possibilitat que els interns facin treballs remunerats dins del centre penitenciari

Els presos de la Comella faran mobiliari per al comú d'EscaldesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes-Engordany vol arribar a un acord amb el Govern perquè els treballadors del centre penitenciari de la Comella facin treballs manuals per a la parròquia. La proposta va arribar de part del centre cap al ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior i l’executiu li va donar llum verda en el darrer consell de ministres, per la qual cosa s’obre ara un període de negociació per definir els detalls de l’acord entre Govern i comú. El conseller de la corporació Didier Aleix va estimar que el conveni podria fer-se efectiu en un termini aproximat d’uns dos mesos i aquest s’estendria fins a finals d’aquest any, amb la possibilitat de prorrogar-lo anualment. En aquest sentit, Aleix va explicar que el comú valorarà els resultats dels treballs al final d’aquest període, que va especificar que seria de prova pilot, per tal de decidir si la corporació renovaria l’acord un any més. Respecte a una possible renovació, la corporació va anunciar que tenen en ment alguns punts que es podrien afegir al conveni, però de moment esperaran a veure si els resultats i els productes que surtin del treball dels presos de la Comella són satisfactoris.

Etiquetes:

Les tasques dels interns consistiran a construir mobiliari per al comú. Aleix va especificar que aquest seria de muntanya, ja que el mobiliari urbà el subministren diferents empreses i aquest servei està totalment cobert. La feina dels presos estarà remunerada, però des de la corporació no s’han especificat les quantitats que es pagaran. Sobre això, Didier Aleix explica que el pressupost és “limitat”, i que la remuneració “no seria excessiva”, però va apuntar que no es tracta d’una inversió, sinó d’un projecte “per a ajudar”, ja que “el centre necessistava feina i el comú podia donar-la”. El minstre portaveu del Govern, Jordi Cinca, va anunciar que els presos podrien realitzar treballs fora del centre penitenciari, però Aleix va explicar que des del comú no tenen prevista aquesta possibilitat.

L’acord també inclouria l’empresa Bomosa, que col·laboraria amb iniciatives en matèria d’inserció social i laboral, així com amb el desenvolupament de tallers de formació que es durien a terme dins de les instal·lacions penitenciàries. Els acords amb Govern preveuen la creació d’una comissió de seguiment del conveni, les funcions de la qual seran posar en marxa les accions necessàries i estudiar noves iniciatives o projectes específics per a possibles pròrrogues.

tracking