El comú tanca l'exercici del 2018 amb un superàvit d'un milió d'euros

Els ingressos han crescut respecte a l’any passat per l’entrada de nous projectes de construcció i per la recuperació de l’economia

El comú tanca l'exercici del 2018 amb un superàvit d'un milió d'eurosCOMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La parròquia tanca l’exercici econòmic del 2018 amb un superàvit d’1,1 milions d’euros i uns ingressos de 28,5 milions, fruit de “consolidar algunes partides recurrents” i per l’increment dels projectes de construcció que s’estan desenvolupant a la parròquia, segons va explicar la consellera de finances, Núria Gómez. “Estem molts satisfets pel balanç i per l’evolució que estem tenint, i els ingressos recurrents que estem consolidant s’han vist potenciats pels extres derivats de la bona recuperació de l’economia, especialment en el sector immobiliari i l’urbanisme”, va explicar. En el tancament de comptes, que es va aprovar amb el suport de la minoria, destaca l’augment dels ingressos en un 9% respecte al 2017, que es tradueix en 2,3 milions d’euros més. Gómez va subratllar que els bons números han permès un creixement important en el capítol d’inversions i ho va exemplificar, recordant la diferència amb el primer mandat que van tenir. “Enguany hi ha compromisos d’inversió per valor de 10 milions, i des del principi de la legislatura haurem arribat als 19, una xifra que contrasta amb el primer mandat, quan ens va costar moltíssim poder destinar-hi 7,5 milions.”

Una altra bona notícia, va destacar, és la reducció de l’endeutament en 2,3 milions d’euros, i el global se situa “en poc més de 16, que representa un terç del límit màxim legal permès”. Finalment, Gómez va destacar que amb aquest ritme “es podria amortitzar totalment el deute de la parròquia en un termini de cinc anys”. En aquest sentit va afirmar que l’aparcament de l’Obac es podria finançar íntegrament amb els recursos que genera el comú.

Des de l’oposició es va aplaudir els comptes presentats. El conseller de L’A, Higini Martínez Illescas, que ahir s’estrenava en el càrrec després de prendre el relleu a Marc Magallón, va alertar que la construcció no sempre estarà a l’alça. “Cal ser curós en els pròxims anys i rebaixar encara més el deute perquè els projectes d’obra no duraran per sempre”. Des del PS+I, Cèlia Vendrell va reclamar la separativa d’aigües a Fiter i Rossell però es va congratular de la rebaixa de l’endeutament.

En el consell del comú que es va celebrar ahir també es va aprovar la modificació de l’ordinació reguladora de l’accés de vehicles rodats a Vivand per incloure el servei dels hotels. Els consellers de la minoria es va oposar perquè demanaven aprofitar l’ocasió per incloure una zona de càrrega i descàrrega, “encara que sigui de nit per facilitar les compres o qualsevol altra cosa”, per part d’Illescas, i els cotxes dels familiars de persones amb mobilitat reduïda, de Vendrell.

LA MONIRIA PREGUNTA PER LA POSICIÓ DEL COMÚ EN L'HELIPORT

Vendrell i Martínez Illescas van entrar una pregunta conjunta en què demanaven a la cònsol major, Trini Marin, quina posició té el comú en el projecte de construcció de l’heliport nacional a les Tresoles. Marin no va respondre directament la pregunta sinó que es va limitar a afirmar que “sempre hem escoltat els veïns i ens mostrem partidaris de fer l’heliport si no els ocasiona problemes”. El conseller liberal la va pressionar, tot recordant que els informes que té Govern “mostren que tindria un impacte en el benestar dels ciutadans” i va demanar que es faci un informe sobre l’impacte acústic. El conseller d’aparcament, Esteve Vidal, secretari general de DA, va recordar que han promès en campanya fer l’heliport, “si els veïns hi estan d’acord”.

El comú tanca l'exercici del 2018 amb un superàvit d'un milió d'euros

tracking