El comú tanca el pressupost del 2018 amb un superàvit de 2,6 milions

Les inversions van créixer per sobre dels 16 milions d’euros per les transferències i per l’impost de transmissions patrimonials

El comú tanca el pressupost del 2018 amb un superàvit de 2,6 milionsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú va presentar ahir la liquidació del pressupost del 2018, que s’ha tancat amb un superàvit de 2,6 milions d’euros, gràcies als 900.000 rebuts per les transferències de Govern i pel milió d’euros no previstos que s’han recaptat dels impostos indirectes, especialment de l’impost de transmissions patrimonials. En total el comú va ingressar prop de 16,5 milions d’euros, la xifra més alta de tot el mandat de l’actual majoria, i unes despeses per valor de 14 milions d’euros. Precisament en aquest capítol, de la partida d’inversions reals només es va executar un 71% del previst, però tal com va explicar el cònsol major, David Baró, això és perquè algunes d’elles es van finançar directament amb fons de tresoreria. “És una bona liquidació perquè tenim més ingressos que despeses i d’aquí el superàvit. A més, ha crescut la inversió i tenim més de vuit milions d’euros als bancs”, s’enorgullia.

Etiquetes:

Els comptes també indiquen un augment de l’endeutament, que passa dels 10,4 milions d’euros del 2017 als 13,6 actuals, però Baró va afirmar que “estava previst”, a conseqüència del préstec a EMAP per tirar endavant el pla d’inversions. Realment, però, una novetat que el Govern ha inclòs en el pressupost d’aquest any fa que la xifra final a liquidar sigui la del “formalitzat”, no la del “liquidat”, de manera que als 13,6 milions d’endeutament caldrà sumar-hi els 2,4 milions per la renovació del crèdit sindicat que EMAP ha demanat als bancs i del qual el comú ahir en va aprovar l’aval. “És una novetat comptable que fa que l’endeutament pugi fins als 15,7 milions d’euros, però EMAP no té per què gastar-los tots i en la següent revisió es constatarà l’ús que n’ha fet i aleshores tornarà a baixar”, va explicar Baró, que es va mostrar molt satisfet quan recordava que el deute total el 2012, era de 43,112 milions d’euros i “l’hem reduït en 21”.

Baró va presentar les xifres a la sessió de comú que va servir també per aprovar un nou conveni urbanístic entre Govern, la corporació i els propietaris d’uns ter­renys privats a l’avinguda del Través que, un cop feta la cessió del terreny, permetrà fer una passarel·la per a vianants que unirà aquesta zona amb el centre de la Massana. També es va aprovar el plec de bases per fer un concurs per arranjar les voravies de diferents quarts i nuclis urbans, per valor de 151.000 euros, i un altre de 287.000, per construir dos dipòsits d’aigua al coll de la Botella. “Realment és un de gran i un de més petit per recollir l’aigua de la font del Bisbe”, va detallar. Finalment, es va delegar en el nou conseller Josep Maria Agell la facultat per oficiar bodes.

tracking