Multa de fins a 2.000 euros per als reincidents que embrutin Canillo

El comú simplifica la normativa d’higiene i el règim sancionador per posar fi a aquells que cometin actes incívics sistemàticament

Multa de fins a 2.000 euros per als reincidents que embrutin Canillo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú aplicarà sancions de fins a 2.000 euros a aquelles persones reincidents que embrutin la par­ròquia o que no compleixin els reglaments de neteja i higiene, segons es va aprovar ahir en la sessió extraordinària del consell de comú. “El que hem fet és modificar l’ordinació i facilitar la tramitació de les infraccions. Són sancions que la primera vegada costaran 100 euros, la segona 500 i la tercera 2.000. Entenem que el 99% de la gent ja ho fa de forma correcta i natural, però sempre hi ha l’irreductible que només ho entén d’aquesta manera”, va explicar el cònsol menor, David Palmitjavila, que va afegir que l’ordinació actual “és poc flexible i ens adonàvem que la gent ho aprofitava perquè fins que no li arribava la sanció, que podia trigar fins a cinc mesos, seguia amb els comportaments incívics”.

Una mesura per aplicar aquests canvis és que els urbans ja podran notificar les sancions amb la PDA que ja usen per imposar les de trànsit, d’aquesta manera, “a qui s’agafi in fraganti tirant la brossa allà on no toca o que cometi qualsevol infracció relacionada amb la higiene pública, tindrà la notificació immediata, se li donarà una còpia impresa i tindrà 10 dies per recórrer, si no es publicarà al BOPA i se’l sancionarà”. A més, va explicar que qui la pagui al moment tindrà un descompte del 50%.

A la resta de parròquies tenen diferents sancions tipificades segons la infracció, va detallar el cònsol menor, però “nosaltres ho hem simplificat. La primera vegada es pagarà directament per treure les ganes de reincidir a qui sempre ho fa”.

En la sessió de comú també es va aprovar l’adjudicació per instal·lar 13 càmeres de seguretat que es col·locaran en diferents espais de la parròquia, principalment enfocades a les entrades i sortides dels nuclis urbans, encara que també n’hi haurà alguna en espais emblemàtics, com el santuari de Meritxell. “Les col·loquem per tenir més informació. Sovint ens trobem accidents que si haguéssim tingut una càmera podríem actuar més ràpidament. A més, ens serviran per controlar punts concrets perquè si es fan bretolades, com ara pintades o trencadisses, les veurem”.

El cònsol major, Josep Mandicó, va presentar un conveni signat amb Govern per crear una oficina tècnica que faciliti el traspàs de l’organització entre parròquies que acullen el Congrés mundial de neu i de muntanya. En aquest cas, l’onzena edició se celebrarà a Canillo entre l’11 i el 13 de març de l’any vinent, i va avançar que les recepcions i esdeveniments es faran a la parròquia però que les ponències se celebraran al Centre de Congressos de la capital. L’executiu hi aportarà 175.000 euros i cada comú, 12.000 euros més.

tracking