Miquel Canturri

“M'agradaria veure una dona cap de Govern que es digués Conxita”

Es defineix com una persona “afí” a la cònsol i està convençut que faran un gran tàndem. diu que ja s’ha entrat el projecte de la Borda nova i destaca els treballs al centre històric

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al nou cònsol menor li queden pocs mesos de mandat però espera tancar els projectes endegats i no té clar el seu futur polític, tot i que no descarta cap opció.

Com ha canviat el seu dia a dia amb el nou càrrec?

Molt, perquè abans portava dues conselleries i amb unes hores i un parell de dies a la setmana podia compaginar-ho amb la meva feina professional, però ser cònsol menor vol dir que hi has de dedicar més temps, tinc més feina i noves competències.

Pren el relleu de Marc Pons, amb qui la cònsol va dir que formava un gran binomi. Quina relació hi té?

Soc una persona completament afí. Va ser ella qui em va demanar que formés part de la candidatura i qui em va proposar per al càrrec, per tant crec que podré actuar igual que el Marc. He demostrat al llarg de la legislatura que estic al seu costat.

Quins projectes podrà fer abans del final del mandat?

És cert que queden pocs mesos però tenim plans engegats que hem d’acabar, com ara l’embelliment del barri del Puial, que per mi és important perquè soc nascut al centre històric i calia dignificar aquesta zona. També actuem a Santa Coloma i ens quedarà la reforma de la Rotonda, que es farà aquest any. Encara ens quedarà el projecte d’embelliment de la plaça Rebés, Doctor Vilanova i la plaça del Poble, però penso que això serà per a la pròxima legislatura.

Què s’ha de fer a l’espai on s’havia de fer The Cloud?

De moment ja hi estem intervenint, arranjant els carrers del voltant. Després de la fallida del projecte, sabíem que calia fer alguna cosa i els comerciants i veïns ens ho demanaven. Han tingut molta paciència i era el moment d’actuar.

I què esperen que s’hi faci?

A mi m’agradaria que aquest pròxim any Andorra Telecom presentés un projecte atractiu per a aquest espai.

S’ha entrat ja el projecte de la Borda Nova?

Sí. Ja l’hem vist i està materialitzat. La propietat l’ha entrat i s’urbanitzarà amb edificis de pisos. Pensem que és una molt bona proposta i que permetrà un creixement important per a la zona. Encara, però, s’ha d’aprovar i ha de passar per Govern.

Hi ha novetats amb els Pouets?

La situació es manté igual. L’antiga adjudicatària té el cas a la Batllia i esperem a veure què passa. De moment, però, la possessió la té el comú i ni es pot fer res ni tenim pensat fer-hi res.

Ja tenen aprovat l’arc il·luminat per entrar a Santa Coloma.

És una proposta que portàvem al programa a demanda dels comerciants perquè després de fer la rotonda de la Margineda van comprovar que molts vehicles pujaven per l’avinguda Salou. Amb el projecte adjudicat, penso que serà bo i tot el que sigui un reclam farà que a la persona que ens visiti, especialment qui no sap on va o com entrar a Andorra la Vella, li cridi l’atenció perquè el guiï cap al centre.

Ara hi ha eleccions. Tem un possible canvi de Govern?

Jo treballaré perquè segueixi el mateix color taronja però si canvia, suposo que ens entendrem igualment. A Andorra tenim la sort que ens coneixem tots i el que tothom vol és fer el millor per al país i que vagi bé.

Té una cònsol per sobre i dues conselleres, major i menor, al costat, les dones han entrat en política per quedar-s’hi?

Penso que estan adquirint cada cop una importància més gran i personalment espero veure una dona de cap de Govern.

Què es digui Conxita?

M’agradaria molt, sí (riu).

Té previst presentar-se a la reelecció?

No ho tinc decidit però va ser una de les coses que vam parlar amb la Conxita quan vaig accedir a ser cònsol menor. El meu mandat és fins a final de legislatura i no vull pensar més enllà. Tinc família i vull saber què en pensen ells.

Li agradaria ser cònsol major?

No m’ho he plantejat però no descarto res ni tampoc faig cap hipòtesi. Veurem què passa.

“M'agradaria veure una dona cap de Govern que es digués Conxita”

tracking