Cinc anys de presó per al principal acusat en l'operatiu antidroga 'Paradís'

A l’acusat, que venia marihuana a prop d’un centre escolar de la capital, se li van imputar els delictes de tràfic de droga i cessió a menors

Cinc anys de presó per al principal acusat en l'operatiu antidroga 'Paradís'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El principal acusat en el judici de l’operació Paradís va ser condemnat ahir a cinc anys de presó i una multa de 10.000 euros per un delicte major continuat de tràfic de marihuana, en la modalitat d’introducció i venda en gran quantitat, a més del delicte major de cessió a menors d’edat. Aquest darrer delicte va ser l’únic que va admetre l’acusat durant el judici. El condemnat, que porta uns 22 mesos de presó preventiva, venia el producte estupefaent a prop d’un dels centres escolars d’Andorra la Vella, espai on va ser controlat el dia de la detenció el maig del 2017 en el marc de l’operació. No obstant, el Tribunal de Corts, que va tenir en compte la col·laboració del condemnat, el va absoldre del delicte de blanqueig de diners del qual l’acusava la Fiscalia, que considerava que l’Audi TT i el BMW Z4 que conduïa els havia comprat amb diners de la droga. Finalment, els dos cotxes seran retornats, el primer al pare del condemnat i el segon a la mare, les dues persones que, segons Corts, van comprar els vehicles. La defensa havia demanat tres anys de presó, dos dels quals ferms, mentre que el ministeri fiscal en va sol·licitar 7 de presó ferma i una multa de 50.000 euros.

Etiquetes:

Conjuntament, quatre acusats més formaven part de la causa, tots ells condemnats a diferents penes segons el nivell del delicte. L’acusat que guardava un quilo de marihuana al balcó del pis d’Encamp on passava temps amb la seva xicota, també acusada, va ser sentenciat a tres anys de presó i una multa de 10.000 euros pel delicte major continuat d’introducció de droga en gran quantitat per la seva venda, a més d’una contravenció penal de consum de marihuana. Aquesta pena coincideix amb la sol·licitada per la defensa del condemnat, que porta 22 mesos a la Comella. La Fiscalia va sol·licitar una pena de cinc anys de presó i una multa de 15.000 euros. La seva parella, d’altra banda, va ser condemnada a un any i mig de presó, dels quals sis mesos ferms i 5.000 euros, la mateixa pena demanada pel seu advocat subsidiàriament, pel delicte major continuat de tràfic de marihuana en gran quantitat en concepte de còmplice, ja que el pis era dels seus pares i hi passava la majoria del temps allà. La fiscalia li’n demanava quatre anys, en part condicional, i una multa de 10.000 euros. Ambdós van ser absolts del delicte de cessió a menors d’edat.

Els altres dos acusats eren menors de 21 anys durant els fets, raó per la qual, en els dos casos, els magistrats van tenir en compte aquest atenuant. El primer d’ells, detingut el setembre de 2017 i que porta 18 mesos a la Comella, va ser condemnat a dos anys de presó i una multa de 2.500 euros per un delicte de cessió de marihuana a menors, un menor de venda de producte estupefaent i una contravenció penal de consum en grup i en lloc públic. Va ser absolt, però, del delicte d’introducció de droga al país. La defensa va demanar una pena que en cap cas superés el temps que porta al centre penitenciari, mentre que la Fiscalia considerava una pena de dos anys i mig de presó i 5.000 euros de multa. Finalment, el darrer acusat va ser condemnat a sis mesos de presó condicional i una multa de 600 euros per un delicte de venda de marihuana i una contravenció penal de consum.

tracking