El comú inverteix un milió d'euros per millorar l'accés al telecabina

Es col·locaran unes escales mecàniques per unir la plaça Carlemany amb la del giny i es reformarà la planta baixa

El comú inverteix un milió d'euros per millorar l'accés al telecabina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú prepara una inversió d’un milió d’euros per millorar l’accés al telecabina i a les dependències comunals que es troben situades a l’interior de l’edifici. Aquesta xifra respon només a la primera fase del pla de reforma integral, que inclou l’enderroc de les escales que surten de la plaça Carlemany i també les de la plaça del telecabina, la instal·lació d’unes altres de mecàniques i també l’arranjament de la planta baixa, on hi ha les oficines d’atenció al ciutadà. “És un projecte que ens permetrà millorar l’accés dels esquiadors, especialment al telecabina, però que en el fons servirà per millorar un edifici el qual sabem que no és gaire còmode”, reconeix el conseller d’Obres Públiques de la parròquia, Rafel Casal. “Es tracta de posar unes escales mecàniques que aniran des de la plaça Carlemany i en dos trams arribaran al telecabina, d’aquesta manera serà més còmode arribar-hi ja que pujar les escales actuals, amb els esquís i els pals, és realment incòmode”, afegeix. Aquestes escales mecàniques estaran cobertes, és a dir, que s’hi construirà un sostre i uns laterals que les protegeixin de la meteorologia, i entre la que pugi i la que baixi se’n mantindran unes de “normals, perquè qui vulgui pugui pujar caminant”.

Etiquetes:

El projecte s’iniciarà aviat, de fet ahir es va publicar l’edicte al BOPA per trobar l’empresa que s’encarregui dels treballs i la idea és que finalitzin el mes de juliol. “És força urgent perquè el procés de substituir les escales actuals s’ha de fer de pressa per poder complir els terminis establerts. Un cop estiguin acabades tindrem un edifici molt més ordenat però en el qual encara ens quedaran coses per fer”, manifesta Casal. En concret, es refereix a les posteriors fases que inclouran, per exemple, la remodelació dels ascensors interns, ja que ara mateix no es pot accedir des de l’aparcament fins al telecabina usant un únic ascensor, “i això és el que volem canviar”, afirma el conseller. A més, s’instal·laran unes pantalles “bastant grans” que donaran informació de servei tant a l’estiu com a l’hivern, que servirà “als esquiadors i als excursionistes per saber l’estat de les pistes o la meteorologia que fa a dalt”.

Per a les següents fases també caldrà la implicació d’Ensisa, ja que les taquilles actuals, que es troben en una de les plantes del mig, s’hauran de traslladar fins a la superior, deixant un espai que la corporació podrà aprofitar per destinar a nous equipaments per al poble. El pressupost de totes les fases es calcula en poc més de tres milions d’euros i des del comú es mostren escèptics a donar terminis finals perquè els treballs seran molt importants.

Casal destaca que un cop finalitzats els treballs “tindrem un edifici posat al dia”.

tracking