Sant Julià de Lòria

DA decidirà si torna a sumar-se a Laurèdia en Comú després de les generals

Si els Demòcrates treuen un bon resultat a la territorial, es plantejaran “seriosament” presentar-se en solitari, tot i que no descarten res

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Demòcrates decidiran el futur de Laurèdia en Comú (LeC) després d’analitzar el resultat que surti de les territorials. Si aquest és positiu, es plantejaran “seriosament” presentar-se en solitari a les eleccions comunals del praòxim mes de desembre, així ho va confirmar la presidenta de la formació a la parròquia i consellera de Turisme, Meritxell Teruel, que va afegir que, en qualsevol cas, no estan plantejant-se encara l’escenari comunal. “En les reunions de l’executiva només parlem de les generals i estem centrats a intentar treure el millor resultat possible, però és evident que, si el traiem, estudiarem seriosament la possibilitat de presentar-nos en solitari”. Teruel insisteix que l’horitzó comunal queda “molt lluny”, però no amaga que, “si volguéssim, la podríem fer. Haurem d’esperar a veure què passa i després decidirem”. Tant la consellera de Turisme com la seva companya a la majoria i consellera de Social, Paqui Barbero, tenen clar que “amb algunes persones no repetiríem”, diu la segona, “perquè molt contentes no estem”, ratifica la primera. “El resultat que fem tindrà molt a veure. Tenim moltes opcions obertes, però és evident que amb algunes persones no tornaríem a anar”, reconeix Barbero. Aquestes eleccions els permetran copsar l’opinió dels possibles votants i això també els ajudarà a prendre la decisió. “Durant la campanya podrem escoltar moltes veus que, a més del país, ens diran com veuen la parròquia i seran opinions que tindrem en compte per decidir què fem”, comenta la consellera de Social. El nou conseller de Cultura, Josep Lluis Donsión, recorda que si no es va poder fer una candidatura de Laurèdia en Comú a la territorial “va ser pels interessos d’algun partit que no volien ser-hi o que volien intentar-ho pel seu costat”, en referència a DA, i afegeix que la seva formació va treballar fins al final per poder-la tirar endavant i que ho seguiran fent per a les comunals. “Des d’SDP vam dir públicament que no faríem res que perjudiqués les opcions de Laurèdia en Comú. No va poder ser, però treballarem per les comunals”. A més, assegura que “tan bon punt finalitzi aquesta contesa electoral, començarem a treballar perquè la plataforma es pugui presentar de nou a les comunals i, per què no, fer-ho amb les mateixes persones, si el balanç és positiu”, una situació que des dels Demòcrates no tenen clar que passi. “LeC es va formar a partir de persones independents, que malgrat que algunes militàvem en un partit, ens presentàvem a títol personal. Ara mateix ni la Paqui ni jo anem a les reunions que s’estan fent i per tant, no sé en quin punt estan”. Finalment, Barbero indica que la situació “es pot reconduir encara, perquè queda molt temps”.

DONSIÓN "JURA" EL CÀRREC DE NOU CONSELLER

Josep Lluis Donsión va jurar dimarts passat el càrrec de conseller del comú, en substitució de Josep Roig, que va deixar la corporació per encapçalar la llista nacional d’SDP. Donsión prendrà el seu relleu a la conselleria de Cultura i es va mostrar agraït per la confiança dipositada pel cònsol major, Josep Miquel Vila, tot i que no formarà part de la junta de Govern, com sí que ho era Roig. Segons va expressar Vila, “de moment es quedarà en cinc persones i, si hi ha canvis, ja els farem saber”. Dels nou consellers que té la majoria, quatre quedaran fora d’aquest òrgan, una situació que Donsión no creu que li tregui visibilitat perquè “com a conseller de Cultura tindré una tasca molt important per desenvolupar i la formació a la qual pertanyo, SDP, seguirà apareixent als mitjans”. Vila no va detallar els motius pels quals la junta es redueix en un membre, però qui hauria d’ocupar aquesta sisena plaça, segons l’ordre de la llista seria Teruel, que va assegurar que no té cap notícia que això pugui passar.

DA decidirà si torna a sumar-se a Laurèdia en Comú després de les generals

tracking