Andorra la Vella

El comú deixa en “stand by” el sistema que substituirà el GAdA

El nou mètode d’acompliment per als funcionaris “està avançat” però la corporació vol esperar que el Govern desenvolupi el reglament de la Llei de Funció Pública

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corporació deixa en “stand by” la renovació del sistema d’acompliment dels funcionaris, el GAdA, fins que el Govern desenvolupi el reglament de la Llei de Funció Pública. Segons va explicar ahir la cònsol major, Conxita Marsol, la voluntat del comú és esperar l’executiu, sempre que aquest no trigui gaire temps. “Ja hi estem treballant i el tenim bastant avançat però és veritat que el fet que Govern faci un reglament precisament per a aquest acompliment fa que ens interessi esperar una mica per veure com serà i fer alguna cosa similar si ens sembla bé”, va dir. Marsol va afegir que “ens interessa més això que no pas fer una proposta abans i després veure que el seu ens convé més”. Respecte al temps que el comú està disposat a esperar, la cònsol major no va donar un marge concret però sí que va deixar entreveure que no pot ser gaire llarg. “Entenem que com a mínim no s’aprovarà fins d’aquí a tres o quatre mesos. Jo volia parlar amb ells per saber quan ho volen fer i si al final hem d’esperar molt, potser sí que el comú haurà de prendre una decisió”, i va reconèixer que “ara estem en stand by, com el pagament del GAdA, i això fa que no tinguem tanta pressa”.

Quant a les recents declaracions del nou president del Sitca, Santi Pérez, sobre un incompliment per part de la cònsol en el pagament del GAdA, Marsol es va considerar “sorpresa” i va afegir que en la darrera reunió amb el sindicat comunal “havíem quedat amb ells que teníem temps fins al maig i seguirem amb aquest termini”. A més, va dir que es reunirà amb el Sitca aviat.

Renovacions de càrrecs

Miquel Canturri va “jurar” el càr­rec de cònsol menor i va assumir oficialment la presidència de Jovial, SLU. El nou número dos de la parròquia va agrair la confiança “de la cònsol i dels companys de junta” i es va mostrar molt “il·lusionat pel repte”. Canturri va explicar que la seva principal tasca serà “completar els projectes iniciats i seguir en la mateixa línia”. Per la seva part, Alain Cabanes va “prometre” ser conseller del comú i es farà càrrec dels departaments d’Esports i de Joventut, on “em sentiré molt còmode perquè ja els conec”. Mònica Codina i Maika Nin també van prometre i jurar els càrrecs de conselleres major i menor. La primera, a més, es farà càrrec de la recentment creada cartera de Recursos Humans, que fins ara depenia de Marsol. “És veritat que per qüestions d’agenda no fèiem gaires reunions i per això he pres la decisió de crear la comissió”, va dir Marsol. Vilarrubla es quedarà amb Participació Ciutadana.

A Escaldes i Sant Julià, avui juraran els càrrecs el liberal Higini Martínez Illescas, en substitució de Marc Magallón, i Josep Lluís Donsión, en el de Josep Roig.

El comú deixa en “stand by” el sistema que substituirà el GAdA

tracking