L'oposició exigeix que el comú faci accions contra el consum d'alcohol

Sans lamenta “la poca sensibilitat” que demostra DA a l’hora de promoure accions de sensibilització cap als més joves

L'oposició exigeix que el comú faci accions contra el consum d'alcohol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els partits de l’oposició exigeixen al comú més implicació i més campanyes de prevenció de l’alcoholisme entre els menors d’edat, després que el cònsol major, Jordi Torres, expliqués dijous passat que es van produir set casos de comes etílics “amb menors implicats”, durant la celebració del Carnaval. “Sorprèn la poca sensibilitat que demostra DA per combatre i promoure accions de sensibilització i campanyes per fomentar un consum responsable”, afirma el conseller del PS+I, Joan Sans, que aprofita la situació per reincidir en una de les demandes que “més hem fet”, com és el pla local de la joventut. “Aquestes campanyes de sensibilització que demanem haurien d’anar lligades a un pla local de joventut que no tenim i, en canvi, sí que existeix una gran inquietud entre els tècnics del departament de joventut per sensibilitzar els joves sobre els perills de l’alcohol, però ells sols no poden fer res”, manifesta.

Etiquetes:

Per la seva part, la representant de L’A+I, Maribel Lafoz, lamenta l’associació que “fan molts joves d’unir festes tradicionals i consum d’alcohol” i reclama mà dura per part de la corporació, respecte al fet que els participants de la rua anessin bevent alcohol, malgrat que sigui un esdeveniment que organitzava la comissió de Festes. “El comú no en forma part però sí que li atorga una subvenció i crec que en aquests casos i hauria d’haver-hi pautes de comportament. Sabem que és una tradició estesa en aquestes activitats però l’alcoholisme és un problema molt greu”, admet.

El cònsol confiava que amb la llei de seguretat ciutadana, es reduïssin els casos de botellón, una opinió que tampoc compateix l’oposició. “La llei està bé però cal fer un esforç de conscienciació, tant als centres escolars com a casa, només així evitarem que es reprodueixin”, indica Lafoz. Sans finalment apunta que “nosaltres creiem que cal sensibilitzar els nois i fer pedagogia. Si la confiança de DA és resoldre la situació donant plantofades i posant multes, aquesta no és la nostra forma de pensar”, sentencia.

SUPORT A LA DENÚNCIA DE STOP VIOLÈNCIES

Els dos consellers van donar ple suport a la denúncia que Stop Violències interposarà a la policia per trobar els responsables dels àudios masclistes. “Nosaltres els condemnem amb insistència i són lamentables”, assenyala Lafoz, a qui sorprèn especialment que “alguns joves d’avui arribin a pensar d’aquesta manera i amb aquest ressentiment. Vull creure, però, que no són compartits i que són fets aïllats”. El conseller socialdemòcrata afirma que el cònsol, “va parlar en nom de tots” i va “desvincular” els àudios dels joves de la comissió de Festes. Per Sans, el seu contingut “et fa tremolar independentment de l’estat en què anessin, i és molt trist i dur que passin aquestes coses, encara”.

L'oposició exigeix que el comú faci accions contra el consum d'alcohol

tracking