Andorra la Vella

Un arc amb leds per entrar a Santa Coloma

L’estructura estarà a nou metres d’altura i tindrà un panell de llums que servirà d’atractiu per atraure els vehicles fins al centre de la ciutat

El comú d'Andorra instal·larà un portal lluminós a la rotonda de la Margineda
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte guanyador del concurs d’idees per fer una entrada emblemàtica a Santa Coloma serà un arc de 30 metres de llargada que s’il·luminarà amb un panell de llums led i és obra de l’arquitecte Josep Adserà. El seu projecte, el qual “reflecteix el que volíem, és a dir, un arc d’entrada a la parròquia que marqui el flux dels vehicles i que fos un element cridaner”, va detallar la cònsol major, Conxita Marsol, preveu la construcció d’aquest arc, situat a nou metres d’altura i amb una amplada de dos més. El comú hi destinarà un pressupost de 150.000 euros i estarà acabat entre final d’estiu i principi de la tardor. “Reflecteix molt la idea que teníem i en aquest sentit estem molt satisfets perquè tindrà colors, donarà sensació d’entrada i, en definitiva, el que volem és que Santa Coloma tingui un accés més noble”, va expressar.

Des del principi, Adserà va treballar amb la idea de fer un arc “perquè culturalment tots ho assimilem com un pas d’accés a un lloc important”, i va explicar que no s’havia inspirat en cap element similar de cap altra ciutat però sí en les llums i la vivacitat que té la ciutat de Tòquio. “Volíem fer un objecte que anés més enllà de les voravies i que no fos estàtic, que tingués moviment, i vaig pensar en unes fotografies de Tòquio” va manifestar.

Des del punt de vista del disseny, aquesta estructura té dues parts ben diferenciades. Per davant “serà cridanera per atraure l’atenció” i per darrere “serà completament diferent, més nítida i neutra, que doni sensació d’acomiadament”. Per produir aquestes sensacions les pantalles de llums led es podran il·luminar segons convingui. La voluntat del comú és que reflecteixin elements propis de l’època, “tot i que també podrem anunciar esdeveniments culturals. Poder fer això va ser molt ben valorat pel jurat que el va escollir”, va reconèixer Marsol.

La cònsol major de la capital va comentar que aquest projecte s’ha endarrerit una mica perquè es volia realitzarà en paral·lel a la construcció d’un nou projecte d’urbanització per part dels propietaris dels terrenys situats al marge esquerre en sentit pujada de l’avinguda d’Enclar. Aquesta iniciativa, les obres de la qual es preveu que comencin aviat, reduirà a tres els carrils de circulació i habilitarà una rambla de nou metres d’amplada per a vianants i un carril bici.

Un arc amb leds per entrar a Santa Coloma

Un arc amb leds per entrar a Santa Coloma

tracking