El comú projecta 200 noves places d'aparcament al poble el 2019

La corporació vol aixecar cinc nous pàrquings, tres dels quals estan en fase de construcció o de redacció de projecte i dos més en negociació

El comú projecta 200 noves places d'aparcament al poble el 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La corporació preveu tenir acabades abans de final d’any unes dues-centes places d’aparcaments en cinc nous pàrquings repartides per diferents espais del poble “necessitats d’aquests serveis”, indica la consellera de Circulació, Aparcaments i Via Pública, Laura Mas. El primer que s’acabarà és el de Raconets, a la zona del Mirador, que tindrà una trentena de places i estarà enllestit en pocs dies. Els treballs de construcció han durat un mes i mig. El següent és el de l’Hort de Godí, que ha de donar servei a una zona residencial, també amb fortes necessitats, i el comú aprofitarà l’avinentesa per fer-hi un parc infantil.

El tercer serà un dels més grans que es volen construir i estarà ubicat a les Pardines, una de les zones amb més afluència de cotxes de la parròquia quan arriba el bon temps. Tindrà 57 places i l’objectiu “és treure vehicles de la carretera, sobretot a l’estiu”, explica Mas. “Ja hi ha espais per aparcar però és una zona amb molta concurrència de turistes, especialment a l’estiu, i al final sempre hi ha cotxes estacionats a la car­retera, per això farem un aparcament amb parquímetre, sense barreres”, expressa. Per a aquest projecte, el comú invertirà 162.000 euros i ha d’estar acabat abans que comenci la temporada d’estiu. Els treballs de construcció, que no es preveu que siguin gaire complicats ni s’allarguin gaire temps, s’han adjudicat a la companyia Suport EC SAU i s’ha decidit fer una ampliació del projecte inicial, que permetrà disposar de més places i arribar fins a les 57 totals. “És un terreny agrari a la zona de les Pardines que no és pla, és a dir, que està en diferents nivells, i després d’estudiar bé la parcel·la vam veure que amb una inversió una mica superior hi podríem fer més places encara”, detalla la consellera. En aquest espai està previst que hi hagi places per a minusvàlids però no disposarà d’un punt de càr­rega per als vehicles elèctrics i es vol procurar que estigui integrat amb l’entorn. “És una zona de muntanya i volem conservar-la com a tal, per això estudiem la manera de posar arbres i instal·lar un mobiliari urbà que no alteri la imatge que ofereix”, comenta.

Des de la corporació treballen per fer dos aparcaments més encara, amb un centenar de places, i per això estan negociant amb els propietaris dels terrenys. De moment no s’han tancat i segueixen treballant per aconseguir-los, ja que a causa de les obres que s’estan fent a les avingudes Joan Martí i François Mitterrand, el poble demandarà noves places. “A mesura que avancin aquests treballs anirem traient espai a la zona blava que tenim, per tant necessitem cobrir-les d’alguna manera i amb aquests pàrquings donarem cobertura a aquesta mancança que es va generant”, manifesta Mas.

Actualment Encamp disposa de deu aparcaments de rotació i la intenció del comú és arribar als quinze. D’aquesta manera es facilitarà l’accés dels turistes a la parròquia i es cobriran les necessitats dels veïns a l’hora d’estacionar els vehicles.

tracking