El comú aprova una partida de 536.000 euros per ampliar voravies

Es renovarà el paviment a diversos carrers de la parròquia i es millorarà l’accessibilitat

El comú aprova una partida de 536.000 euros per ampliar voravies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú va aprovar per assentiment la reforma de gairebé 2.000 metres lineals de voravies a diferents zones de la parròquia, que tindran un cost de 535.000 euros i se seguirà millorant l’accessibilitat. Els cònsols van presentar l’adjudicació a les empreses Entrimo, SLU, i Simco, SAU, per fer els treballs de substitució de l’asfalt als carrers de Josep Viladomat, al tram de l’avinguda de les Escoles entre aquest carrer fins a la cruïlla amb el Pessebre, un tram d’aquesta via entre Copríncep de Gaulle i les Escoles, la carretera, el cementiri i la urbanització de la Plana i els camins d’Engolasters i de la Font del Gat. “Són zones de tota la parròquia on calia actuar per millorar-ne l’accessibilitat. Són actuacions que segueixen la línia de les que ja hem anat fent i que seguirem duent a terme”, va exposar el cònsol menor, Marc Calvet. Està previst que els treballs s’iniciïn “aviat” i duraran vuit setmanes, aproximadament.

Els cònsols es van facultar per signar el contracte de lloguer dels terrenys de la Borda de les Molleres amb el propietari, Miquel Aleix, perquè tan bon punt l’estudi encarregat a una enginyeria perquè determini quants dels 6.000 metres quadrats que té la parcel·la es poden dedicar a aparcament, s’iniciïn immediatament les obres per habilitar-lo. “És un pàrquing que ens interessa molt perquè ajudarà a descongestionar l’entrada de la vall del Madriu-Perafita-Claror i que permetrà treure alguns vehicles que avui estacionen a la carretera”, va explicar Marín. La consellera del PS+I Cèlia Vendrell hi va votar a favor, ja que “permetrà un millor accés a la vall i farà que més persones s’hi puguin acostar”. La voluntat dels responsables comunals és que estigui llest abans de l’estiu i en funció del que determinin els enginyers, es calcularà la inversió que es necessita així com el lloguer que es pagarà.

En la sessió del consell que es va celebrar ahir, també es va aprovar la creació de la comissió de l’arxiu comunal, un òrgan en què seran presents Marín, el conseller Jordi Vilanova i també Vendrell. L’objectiu és avaluar tota la informació en format paper que es guarda al comú per triar quina caldria guardar i quina no. El responsable de la comissió serà l’actual secretari d’organització del PS, Carles Sànchez, que va gua­-nyar la plaça en un edicte intern i es traslladarà al comú durant els pròxims dies.

tracking