Andorra la Vella

Desacord amb el càlcul fet a alguns empleats

El col·lectiu comunal no entén per què el comú no ha valorat els empleats que van canviar de lloc quan el sistema de compensació ja estava congelat

El Sitca discrepa de la valoració del GAdA d'alguns treballadors
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de Treballadors del comú d’Andorra la Vella (Sitca) es mostra “disconforme” amb la manera que la corporació ha valorat aquells treballadors que amb el sistema de compensació (GAdA) congelat van canviar de posició a l’administració pública. Malgrat que no saben exactament quantes persones es troben en aquesta situació, la presidenta del sindicat, Emi Matarrodona, no entén la valoració que els ha fet el comú, ja que no té en compte l’acumulat de la plaça que deixaven. “Hi ha casos que ens porten a disconformitat perquè no els han compensat com s’esperaven. Alguns van promocionar internament i el comú els ha valorat en funció del nou càrrec, sense tenir en compte l’acumulat de l’anterior”, va explicar Matar­rodona. El sindicat encara està reunint informació sobre el nombre de treballadors implicats i la presidenta els va oferir la seva ajuda per “tancar” la qüestió. “És un problema que no s’ha resolt i que existeix, però estic segura que entre tots trobarem la manera de solucionar-ho”, va afirmar.

L’executiva del Sitca es va reunir dilluns passat amb la cònsol major, Conxita Marsol, i li van exposar aquesta qüestió, així com la demanda per saber quan i com els pagaran l’acumulat del GAdA i fer efectiu l’aute del Tribunal Superior del mes de desembre passat. Segons Matarrodona, la cònsol es va comprometre a donar-los una resposta a final de mes, una decisió que els treballadors esperen que sigui real i es tanqui “com més aviat millor”. “No tenim la clau de la caixa forta i no sabem quan ni com ens pagaran, però els treballadors estan preocupats perquè fa molt de temps que dura i després de l’aute volem una solució, per escrit, i que passi per junta i pel consell de comú”. Matarrodona està convençuda que la corporació complirà la seva paraula però reclama que sigui aviat i en un pagament únic. “No podem estar tot el 2019 esperant. Cal fer-ho al més aviat possible i s’entén que passats sis mesos de l’aute hi ha d’haver un gest i s’ha de solucionar.” En aquest sentit, va descartar la data del mes d’octubre que els responsables comunals els van fer arribar, així com el pagament en dues vegades. “Ens van fer la proposta i la vam portar l’assemblea del dia 5 de febrer però es va veure que cobrar aleshores estava fora de lloc.” Tot i així, des del sindicat no s’han plantejat accions perquè “estic segura que tindrà una sortida”. Els treballadors no saben la quantitat de diners que els han de pagar però això no els preocupa perquè “qui ho ha de saber és el comú”.

En la trobada amb Marsol també van parlar de les prejubilacions i la cònsol els va dir que els presentarà un informe al març. Van tractar les hores extres i els plans de formació. Segons Matar­rodona, “la tònica va ser bona i estan oberts a parlar de tot”.

DIMISSIÓ DE LA MATARRODONA

La presidenta va anunciar que deixa el càrrec “després d’un any molt intens”. Ho fa per motius personals però reconeix que l’exposició pública l’ha “cansat”. Es va mostrar molt satisfeta per la feina feta però no va evitar transmetre una sensació de desànim generada per la poca “implicació” dels afiliats al sindicat. “No me’n vaig malament, de cap manera. Ha estat una experiència molt enriquidora però creia que hi podria haver més mobilització i implicació per part dels afiliats. A les reunions sempre venien els mateixos i els agraeixo molt la seva presència.” La resta de l’executiva seguirà endavant i estan en contacte per substituir-la.

Desacord amb el càlcul fet a alguns empleats

Desacord amb el càlcul fet a alguns empleats

tracking