L'oposició comunal critica que els veïns paguin

Joan Sans considera que l’accés “hauria de ser gratuït” per als residents al poble

L'oposició comunal critica que els veïns paguin

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’oposició al comú d’Encamp critica en bloc que els veïns del Pas de la Casa hagin de pagar per accedir al túnel d’Envalira i consideren que es tracta d’una situació discriminatòria en comparació amb la resta de túnels, gratuïts, del país. Una reflexió que la minoria fa després de la queixa d’associacions de residents i comerciants de la vila encampadana en què demanaven que aquesta infraestructura els sigui de franc.

El conseller del PS+Independents, Joan Sans, considera que es tracta d’una reivindicació legitima i recorda que “ja se n’ha parlat en altres ocasions”. En declaracions al Diari, Sans subratlla que és “una infraestructura necessària” per a la connectivitat del Pas amb la resta del Principat i per aquest motiu assenyala que “hauria de ser completament gratuïta” per als veïns del poble. A tall d’exemple, el polític socialdemòcrata manifesta que el túnel de les Dos Valires és de franc i és “menys necessari” que el d’Envalira. En aquest sentit, Sans reconeix que a hores d’ara els residents al Pas tenen un descompte del 50% quan passen pel túnel i paguen 3,40 euros dels 6,80 que val. Tot i això, el conseller del PS afirma que aquest avantatge no és suficient i insisteix en la gratuïtat per als veïns, si bé recorda que es tracta d’una infraestructura explotada per una empresa privada i que “hi ha un tema de concessió” que pot dificultar un canvi en la conjuntura actual.

De fet, Sans indica que “és el Govern qui haurà de decidir si la rescata o no”. Per la seva banda, la consellera de L’A+Independents, Maribel Lafoz, afirma que el seu partit “sempre” s’ha mostrat “a favor de facilitar l’accés al Pas”. “El que no pot ser és limitar l’accés a un poble per una via de pagament”, diu, i afegeix que els habitants del Pas pateixen una situació “desigual” respecte a altres nuclis. Lafoz proposa primer estudiar-ne la gratuïtat per als residents i apunta que després es podria fer extensible a tota la població. En cas que l’Administració “no s’ho pugui permetre”, la consellera aposta per “altres fórmules”, com ara “abonaments més barats perquè ara resulta excessivament car”. “Nosaltres segur que estudiarem el cas per mirar de fer [l’accés al túnel] més barat”, assereix. “En la mesura que sigui possible volem arribar a la mateixa situació que hi ha a la resta de túnels”, avança la consellera comunal, i diu que “potser pagaria la pena valorar un rescat”.

tracking