Futur aparcament a la carretera de l'Obac

La corporació estudia quina part de la superfície de la finca de cal Sec es podria destinar a l’estacionament de vehicles

Futur aparcament a la carretera de l'ObacANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany estudia la possibilitat d’habilitar un pàrquing a la parcel·la de cal Sec, que està situada entre les car­reteres de l’Obac i d’Engolasters. Durant la celebració de la sessió ordinària del consell de comú, la corporació de Trini Marín va aprovar ahir per assentiment l’ar­rendament de la part del terreny on es preveu ubicar l’aparcament i va justificar-ho per “la necessitat de crear l’equipament per als veïns de la zona”.

La cònsol major va avançar que el comú ha tingut diverses reunions amb la societat propietària de la parcel·la per aixecar el pàrquing i que ja s’han engegat els treballs tècnics per determinar quina part dels 3.000 metres quadrats de la parcel·la es podrien habilitar i quantes places tindria l’aparcament, que en un principi seria obert. El comú també té llogada des de l’any 2009 la part alta d’aquesta parcel·la, on actualment hi ha una zona d’esbarjo, que en un principi no estaria condicionada per un futur apar­cament.

D’altra banda, el comú també va aprovar per unanimitat la modificació de l’acord entre l’ens i els propietaris de la parcel·la del pàrquing de l’Escalé, on s’hi preveu habilitar 600 places d’aparcament. Els canvis es van fer per concretar el dret de pas entre els propietaris. Marín, que va afirmar que els canvis no són “rellevants”, va explicar que les obres podrien estar acabades el 2023 o el 2024. La previsió per a aquest any és fer els ender­rocaments previstos d’edificis per seguir avançant el projecte, que tindrà un cost total de 10 milions d’euros plurianuals. Per a aquest exercici, el comú preveu gastar-se 2,5 milions d’euros. Marín va recordar que l’obra és “important per al desenvolupament de la par­ròquia” i que permetrà un “desenvolupament molt atractiu”.

La cònsol major va ressaltar la complexitat de l’obra perquè “la carretera hi passa per sobre”. “Penso que és un projecte que és molt bo”, va manifestar Marín, que va recordar que el Govern ja té els estudis geològics fets i va apuntar que aquesta setmana es podrien signar el protocol entre propietaris, situació que permetria publicar els edictes per a les obres d’enderrocament.

Marín va parlar del futur escenari electoral i de les previsions a la circumscripció escaldenca. Marín va defensar la feina feta per DA malgrat algunes lleis “que no han agradat”. “S’ha de defensar bé i calia fer-ho, i si ho expliquem tindrà el seu costat positiu”, va cloure.

EL PS+I CRITICA LA GESTIÓ DE LA VALL DEL MADRIU

La consellera del PS+I Cèlia Vendrell va criticar ahir la gestió del comú escaldenc i de les altres tres corporacions (Andorra la Vella, Encamp i Sant Julià) pel “poc interès” a l’hora de promocionar la vall del Madriu. Vendrell va afirmar que hi ha “una sèrie d’obscurantisme al voltant de la vall”, i va lamentar que no es prenguin decisions per impulsar la zona per atraure-hi turistes. “La vall del Madriu és una pedra a la sabata que té Demòcrates per Andorra perquè realment no s’hi ha estat treballant”, va etzibar Vendrell, que va descartar habilitar-hi l’accés per funicular o per carretera. El conseller de L’A+I Marc Magallón va manifestar que les decisions que s’han de prendre “no s’haurien de dilatar més”.

tracking