Recollida de signatures per mantenir el quart

El moviment sorgeix com a reacció a la voluntat d’alguns ordinencs de debatre sobre la eliminació de la institució

Recollida de signatures per mantenir el quartFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Davant la voluntat d’alguns ordinencs per debatre sobre el futur del quart, un altre grup de veïns ha sorgit per demanar signatures de suport per mantenir la institució. L’objectiu d’aquest moviment és preservar la identitat del quart i trobar una utilitat per a l’hotel Casamanya el qual, malgrat ser de la seva propietat, es troba sota la gestió del comú a través d’un conveni que van signar la corporació i la institució. El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va anunciar en la sessió de consell de comú de dijous que ja han mantingut converses amb possibles inversos per engegar un projecte amb l’hotel i també que la corporació ha posat l’edifici a disposició del Govern. En aquest sentit, la demanda d’aquest nou grup de veïns, encapçalats per l’empresari Antoni Zorzano, és que el Casamanya s’utilitzi només per a fins comunals i que en cap cas serveixi per establir-hi una dependència del Govern.

Zorzano considera que la possibilitat que un inversor extern decideixi engegar un projecte a l’hotel és remota. Segons indica, és molt difícil que un particular adquireixi el terreny per rehabilitar l’edifici, ja que entén que comprar un terreny i fer-hi una construcció de nova obra és molt més barat. Així, l’empresari creu que la millor solució per al Casamanya passa per aprofitar-lo per fer dependències comunals davant del creixement que està experimentant la parròquia. Malgrat això, Zorzano assegura que el fet que l’hotel ha de ser propietat del quart és “innegociable” i que la institució no ha de donar al comú els seus béns, si bé considera que seria el comú qui hauria de gestionar-les. L’impulsor del moviment assegura que compten amb una quinzena de firmes i que n’hi estan afegint d’altres abans de presentar un escrit al comú, el qual assenyala que tindrà voluntat de “trobar solucions sense crear nous problemes”. Un altre dels veïns que han engegat la recollida de firmes per a la conservació del quart és Pere Babi, el qual, tot i que té un posicionament lleugerament diferent a Zorzano, també defensa que el Govern sigui qui s’encarregui d’arreglar la façana. Al·lega que ja es van fer procediments similars en edificis i infraestructures de Sant Julià i Encamp, per la qual cosa demana el mateix tracte. Quant al futur del quart, Babi considera que hauria de quedar com una institució que serveixi com una mena de connexió entre el poble i el comú, traslladant a la corporació els problemes dels veïns.

L’altra cara de la moneda és el germà de Pere, Lluís Babi, qui encapçala el moviment per debatre sobre la utilitat i el futur del quart. Considera que si adquirís la funció de connexió entre ciutadania i comú, deixaria de ser el quart i passaria a ser una associació veïnal.

En aquest sentit, Babi apunta que sense cap funció la institució acabarà desapareixent amb el temps. Tot i això, apunta que podria deixar aquest aspecte a banda per tal de trobar una solució per al Casamanya, que és l’objectiu principal d’ambdues parts: “Has de treballar amb qui estiguis d'acord, no tanco portes”.

Recollida de signatures per mantenir el quart

tracking