TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Mortés assegura que ha crescut l'interès per l'hotel Casamanya

Afirma que la mobilització veïnal reclamant un ús per a l’immoble ha atret inversors

Mortés assegura que ha crescut l'interès per l'hotel CasamanyaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’interès per la utilització de l’edifici de l’hotel Casamanya ha crescut les últimes setmanes arran de la mobilització veïnal i el debat que s’ha engegat a Ordino sobre el futur del quart. Així ho assegura el cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, que va afirmar a la roda de premsa posterior a la sessió de consell de comú celebrada ahir que la corporació està mantenint converses amb gent que està interessada en l’hotel. El Casamanya és propietat del quart d’Ordino, però davant la falta de recursos per gestionar-lo va signar un conveni amb el comú pel qual la corporació se’n faria càrrec. Ara, l’ens busca una fórmula per engegar un projecte que, segons les paraules del cònsol, “aporti valor afegit a la parròquia”. De fet, Mortés assegura que el comú ja s’ha posat en contacte amb l’executiu per posar l’edifici a la seva disposició: “Amb Govern s’ha parlat i saben que tenen un edifici a Ordino per donar algun servei o posar-hi alguna dependència.”

D’altra banda, amb referència al futur del quart, que s’ha posat en entredit per part d’alguns veïns de la parròquia, el cònsol va assenyalar que aquesta institució és totalment independent del comú i que la corporació no té la possibilitat de fer cap referèndum per decidir-ne el futur, ja que no té cap competència sobre ell. “Si hi ha algun canvi s’ha de fer des del Consell General, o bé canviant la Constitució en cas que es vulgui fer desaparèixer, o fent alguna llei per donar-li alguna competència”, va concloure.

Convivència amb Vallnord

Mortés va valorar molt positivament els productes conjunts que estan impulsant Grandvalira i Arcalís, ja que afirma que avalarà aquesta i qualsevol altra fórmula que contribueixi a donar més serveis als usuaris. Quant al futur de la marca Vallnord, el cònsol va explicar que s’està buscant la millor solució i no descarta que Arcalís i Pal-Arinsal continuïn convivint. Tot i això, va assegurar que aquest afer és responsabilitat del director i el soci majoritari.

Així mateix, Mortés va assenyalar que la temporada està sent positiva per a les pistes tot i la manca de neu que hi havia fins que van arribar les nevades la setmana passada: “Fins ara hem tingut majoritàriament neu de canó, però ens n’hem sortit molt bé. L’inici de la temporada ha estat complicat, però en general està sent un hivern bastant bo.”

tracking